Τετάρτη 26 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πολιτική κόστους - οφέλους η αιτία για το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης

Το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στον δήμο Θεσσαλονίκης και οι θέσεις του ΚΚΕ παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στο πάρκο Κρήτης, στο Ε' Δημοτικό Διαμέρισμα.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, και ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Νίκο Αβραμίδη, εκπαιδευτικό και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, και την Μαρία Παπαγιάννη, εκπαιδευτικό και μέλος του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ.

Ο Β. Τομπουλίδης ανέδειξε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη προσεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων, σημειώνοντας ότι, όπως προκύπτει από στοιχεία, το 68% στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι κτισμένα πριν από το 1995, δηλαδή με παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς. Οτι το 38% είναι υψηλής προτεραιότητας περαιτέρω ελέγχου, ενώ οι όροι υγιεινής και ασφάλειας δεν εξασφαλίζονται για πάνω από το 85%.

«Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τα σχολεία ως ξερά ντουβάρια. Θέλουμε τα σχολεία να είναι ανοιχτά στους γονείς και στους εργαζόμενους. Να λειτουργούν ως κυψέλες μάθησης, πολιτισμού, αθλητισμού και συλλογικής δραστηριότητας.

Γι' αυτό και παλεύουμε για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών τους. Ταυτόχρονα, τα σχολεία, ως χώρος μάθησης και διαπαιδαγώγησης, πρέπει να είναι κλειστά στις επιχειρήσεις και στους ιδιώτες. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν τις μπίζνες τους με φόντο τα σχολεία μας. Ανάμεσα σε αυτές τις ανάγκες και στη συνεχή απόκλιση από την πραγματικότητα του δημόσιου σχολείου, το ΚΚΕ αποκαλύπτει και φέρνει στη συζήτηση εκπαιδευτικών - μαθητών - γονιών τις διαχρονικές ευθύνες όλων όσοι έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα», τόνισε ο Βασίλης Τομπουλίδης.

Στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων της περιοχής, ειδικά για τα οξυμένα προβλήματα στην Προσχολική Εκπαίδευση, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Αβραμίδης. Ανέδειξε επίσης το πρόβλημα της έλλειψης ελεύθερων χώρων και άθλησης που είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή, σημειώνοντας ότι «μοναδική λύση φαντάζουν οι αυλές των σχολείων. Ζητάμε ο δήμος να αναλάβει την πρόσληψη φυλάκων και για τα απογεύματα, να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών, ώστε οι αυλές να λειτουργούν ως χώροι αναψυχής και άθλησης».

Στην κατασκευή σχολείων με ΣΔΙΤ, στην πορεία παραπέρα εμπορευματοποίησης της Παιδείας, στάθηκε η Μαρία Παπαγιάννη, επισημαίνοντας: «Αντί το κράτος να αξιοποιήσει και να ενισχύσει την ΚΤΥΠ με τα αναγκαία κρατικά κονδύλια και τεχνικό προσωπικό - όπως οφείλει και έχουμε χρυσοπληρώσει με την άγρια φορολογία - για την κατασκευή και εξοπλισμό των σχολείων, μετακυλίει την ευθύνη σε Περιφέρειες και δήμους για αναζήτηση "άλλων πηγών χρηματοδότησης". Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στη σχολική στέγη δεν σηκώνει ούτε αναβολές ούτε μετάθεση ευθυνών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ