Τετάρτη 26 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πέρασαν από νησιά του Αιγαίου

Ρόδος
Ρόδος
Το Σάββατο 22 Απρίλη άνοιξε η «αυλαία» και για τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα νησιά του Αιγαίου, με πλούσιο πρόγραμμα και δραστηριότητες.

Στη Ρόδο, το Μαθητικό Φεστιβάλ άρχισε με χαιρετισμό από μαθητή - μέλος της ΚΝΕ, ο οποίος κάλεσε τους συμμαθητές του: «Να κρίνουμε από την πλούσια εμπειρία μας και να δώσουμε και αυτή τη μάχη των εκλογών, όπως δώσαμε και τις υπόλοιπες: Συλλογικά και ανατρεπτικά! Εχουμε ζήσει τα αποτελέσματα όλων των κυβερνήσεων, είναι αυτά που βλέπουμε στο σχολείο και στα σπίτια μας. Σιγά μην την πατήσουμε ξανά όπως οι προηγούμενοι και να διαλέξουμε αν ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας ή όλα τα μικρά κόμματα που θέλουν να γίνουν κυβέρνηση θα μας επιτεθούν με περισσότερη δύναμη, με περισσότερες καρέκλες στη Βουλή και τα υπουργεία. Η συμμετοχή μας με την ψήφο μας στο ΚΚΕ είναι αυτή που μπορεί να τους τιμωρήσει, να τους φοβίσει, να τους χαλάσει τα σχέδια».

Στον χώρο της εκδήλωσης μαθήτριες από την Κατεύθυνση εφαρμοσμένων τεχνών του ΕΠΑΛ άφησαν το δικό τους δημιουργικό αποτύπωμα, ζωγραφίζοντας «για όλα εκείνα που τους καίνε» πάνω σε τσάντες, τις οποίες έδωσαν στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση με τίτλο «Στο σύστημα του κέρδους τύχη αν σωθείς, αξία στις ζωές μας να δώσουμε εμείς!», που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών.

Τήνος
Τήνος
Στην Τήνο, οι αθλητικές δραστηριότητες με τουρνουά μπάσκετ και σκάκι έστειλαν μήνυμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για την έκθεση σε ταμπλό που είχαν επιμεληθεί μαθητές, με τίτλο «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή, τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή».

Εντύπωση έκανε το βίντεο της ΚΝΕ για το έγκλημα στα Τέμπη που προβλήθηκε, ενώ ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που ακολούθησε γύρω από το «πώς μπορούμε να τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους», «πώς να δυναμώσουμε τον αγώνα μας» με πιο ισχυρό ΚΚΕ και ΚΝΕ.

Στο πλαίσιο των Μαθητικών Φεστιβάλ, επίσης, στη Λέρο έγινε τουρνουά ποδοσφαίρου με μαζική συμμετοχή μαθητών, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο 5x5 του Παντελιού. Στην έναρξη του τουρνουά μίλησε ο Κ. Φιλακούρης, στέλεχος της ΚΝΕ, ενώ νικήτρια ομάδα από τους αγώνες αναδείχθηκαν οι «Μερέγκες».


Λέρος
Λέρος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ