Πέμπτη 27 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύψει ότι έχει κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα με ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

«Την αγωνία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να απαντήσει σε αυτό που όλος ο λαός καταλαβαίνει, εξέφρασε χτες από τα Γιάννενα ο πρόεδρός του, Ν. Ανδρουλάκης. Δηλαδή, ότι ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ όμως δεν μπορεί να κρύψει ότι έχει κυβερνήσει με τη ΝΔ, ψηφίζοντας μνημόνια. Οτι στην τετραετία που μας πέρασε έχει ψηφίσει το 70% των νόμων της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ το 50%. Δεν μπορεί να κρύψει ότι έχει κοινό, αντιλαϊκό πρόγραμμα με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στα βασικά και μεγάλα θέματα: Δηλαδή σε αυτά που διασφαλίζουν τα κέρδη των ομίλων και όχι τις ανάγκες του λαού. Το ξαναζέσταμα παλιών πλαστών διαχωριστικών γραμμών, όπως δεξιοί - αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες - συντηρητικοί, δεν μπορεί να κρύψει ότι τσακώνονται μόνο για το "ποιος" και "πώς" θα κυβερνήσει, με δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική.

Από την άλλη, το "συμβόλαιο τιμής" που υποσχέθηκε στους αγρότες της περιοχής μας, μόνο ως "συμβόλαιο αυταπάτης" μπορεί να θεωρηθεί για τους βιοπαλαιστές αγρότες - κτηνοτρόφους. Υπάρχει πλέον πείρα ότι στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που αποτελεί οδηγό για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, δεν μπορεί να υπάρξει διασφάλιση ικανοποιητικού εισοδήματος και της παραγωγής τους. Το μόνο που διασφαλίζεται είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων στον τομέα. Γι' αυτό και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ καταψήφισε στη Βουλή τις τροπολογίες και προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, οι οποίες στήριζαν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών - κτηνοτρόφων.

Η αγωνία του κεφαλαίου να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, για να συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο προς όφελός τους, είναι εμφανώς αγωνία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Για τον λαό σταθερότητα είναι να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του. Αυτό προϋποθέτει τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση να βρεθούν όσο πιο αδύναμα γίνεται, για να είναι πιο δυνατός ο λαός και το κίνημά του απέναντί τους.

Γι' αυτό και στις 21 Μάη χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη συμπόρευση με το ΚΚΕ η διέξοδος για τον βιοπαλαιστή αγρότη! (2022-11-19 00:00:00.0)
Ασυζητητί στα ...αζήτητα από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οι προτάσεις του ΚΚΕ (2021-11-26 00:00:00.0)
Βάζουν πλάτη στη μετατροπή της πόλης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο (2020-01-30 00:00:00.0)
Κόντρες και διεργασίες με κοινή συνισταμένη την αντιλαϊκή «σταθερότητα» (2019-06-08 00:00:00.0)
Εργαζόμενοι και αγρότες να κάνουν τη διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό (2019-04-20 00:00:00.0)
Οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων (2006-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ