Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
Πρωτοφανής παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ

Την αυθαίρετη και αυταρχική στάση της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, με προσπάθεια παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ, καθώς την Πέμπτη η διοικήτρια απαγόρευσε την είσοδο στο Νοσοκομείο στον Γιάννη Παπαδόπουλο, υποψήφιο βουλευτή Δράμας του ΚΚΕ, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και του Νομαρχιακού Τμήματος Δράμας της ΑΔΕΔΥ, επικαλούμενη την εκλογική του παραίτηση και ενώ υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου.

Με τα παραπάνω προσχήματα η διοικήτρια έδωσε εντολή στους φύλακες να απαγορεύσουν την είσοδό του στον χώρο του νοσοκομείου, ενώ έφτασε στο σημείο να αλλάξει την κλειδαριά του γραφείου του, ενημερώνοντάς τον σχετικά με επίσημο έγγραφο! Σαν να μην έφταναν αυτά, η διοικήτρια προχώρησε και σε μια πρωτοφανή προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης του προέδρου του σωματείου, απαγορεύοντάς του την είσοδο στον χώρο τις επόμενες μέρες για τις ανάγκες ενημέρωσης των εργαζομένων σχετικά με την αγωνιστική κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς!

«Γνωρίζουμε καλά ότι ο πρόεδρος του Σωματείου, με την πρωτοπόρα στάση του στις διεκδικήσεις του Σωματείου και την ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου, δεν είναι αρεστός σε κάποιους... Μόνο που ο εργασιακός χώρος δεν είναι τσιφλίκι κανενός και η συνδικαλιστική δράση δεν ζητά την έγκριση της διοίκησης - εργοδοσίας», σημειώνει η ΤΕ Δράμας και προσθέτει ότι η εκλογική παραίτηση του υποψηφίου αξιοποιείται ώστε να απομονωθεί από τους συναδέλφους του, μέλη του Σωματείου.

Η «επιτελική» διοίκηση δεν στελεχώνει την Παθολογία, τη ΜΕΘ, δεν μπορεί να καλύψει τα κενά με το απαραίτητο προσωπικό και με ιατρικές ειδικότητες, που χρόνια λείπουν... Μπορεί όμως άμεσα να αλλάξει τον μύλο της κλειδαριάς στην πόρτα του εργασιακού χώρου του προέδρου του Σωματείου.

Η ΤΕ Δράμας απαιτεί την άμεση άρση των εμποδίων στην πρόσβαση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας και υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Παπαδόπουλου, στον χώρο του νοσοκομείου, και την ανεμπόδιστη συνδικαλιστική του δράση.

Την απαράδεκτη στάση της διοικήτριας καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Δράμας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι με το νοσοκομείο να αντιμετωπίζει προβλήματα όπως η οριακή λειτουργία της Παθολογικής κλινικής, λόγω έλλειψης γιατρών, το σταμάτημα της λειτουργίας για έναν μήνα του Διαβητολογικού Ιατρείου, καθώς και το αβέβαιο μέλλον της ΜΕΘ, «η διοικήτρια έχει σαφώς σημαντικότερα θέματα να λύσει από το να σκέφτεται πώς θα αποκλείσει την είσοδο στον πρόεδρο του Σωματείου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ