Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»
Στις εκλογές οι εργάτες με το Κόμμα τους για τα δικαιώματά τους

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Στο εργοστάσιο της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής περιόδευσαν ο Γιάννης Δελής, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, και ο Μανώλης Μανώλης, υπογείτης, υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το Κόμμα τους, το Κόμμα όλης της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ.

Η περιοδεία ήταν ένας σταθμός της πανεξόρμησης που πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στους μεταλλωρύχους της περιοχής, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν στην πύλη του μεταλλείου στις Σκουριές, στη Μεγάλη Παναγιά και στο Παλαιοχώρι, όπου μοίρασαν πλατιά το ειδικό έντυπο υλικό με τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ για τα προβλήματα των μεταλλωρύχων και του υπόλοιπου εργαζόμενου λαού της περιοχής.

Στο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ μίλησαν με τους εργαζόμενους στην αλλαγή της βάρδιας. Και ανέδειξαν ότι η «αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση του κόστους» που επιδιώκει η «Ελληνικός Χρυσός» αποτυπώνεται στο κλείσιμο του μεταλλείου «Μαύρες Πέτρες» και του εργοστασίου στο Στρατώνι, αλλά και στις εργασιακές σχέσεις, με τη μείωση των θέσεων εργασίας, τις σχεδόν ανύπαρκτες αυξήσεις στην επιχειρησιακή ΣΣΕ, την 3η βάρδια της Κυριακής και τις πολυειδικότητες που επεκτείνονται, με στόχο να γίνουν οι μεταλλωρύχοι «πολυεργαλεία» για όλες τις δουλειές. Στο ίδιο πλαίσιο κορυφώνονται η εντατικοποίηση της εργασίας τους και η επέκταση των εργολαβιών, προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο «φτηνοί», με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και εργασιακή ανασφάλεια, όπως αποδείχθηκε και από τις ομαδικές απολύσεις που έγιναν από τις εργολαβικές εταιρείες «Geops», «Ελληνικά Λατομεία», «Τεχνοχημική» και «Edilmac».

Παρουσίασαν την πρόταση του ΚΚΕ για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, που πρέπει να είναι περιουσία του λαού και της εξουσίας του.

Και κάλεσαν τους εργάτες με την ψήφο τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που επιστρέφει στους μεταλλωρύχους, είναι μία ψήφος που την επόμενη μέρα θα συμβάλει στον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κόντρα στο αντεργατικό - αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, για προστασία των ανέργων, προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες και τα πόστα, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, διαρκή παρακολούθηση των επιπτώσεων της εξορυκτικής δραστηριότητας στην υγεία των κατοίκων της περιοχής και συνολικά στο περιβάλλον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ψήφος στο ΚΚΕ θα μεταφραστεί σε δύναμη για την εργατική τάξη(2024-05-17 00:00:00.0)
«Αυξήσεις στους μισθούς - όχι 12ωρα μέσα στις στοές!(2024-04-16 00:00:00.0)
Να ανακληθούν οι απολύσεις στην «Ελληνικός Χρυσός»(2023-09-27 00:00:00.0)
Νέες απολύσεις συνδικαλιστών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας(2023-09-14 00:00:00.0)
Κανένας εργάτης απολυμένος, το μήνυμα των μεταλλωρύχων(2022-09-20 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων να μη μείνουν χωρίς δουλειά οι 92 εργαζόμενοι(2022-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ