Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Απαίτησαν γιατρούς και ασθενοφόρα εδώ και τώρα

Από την κινητοποίηση στο δημαρχείο Μαντουδίου την Πέμπτη
Από την κινητοποίηση στο δημαρχείο Μαντουδίου την Πέμπτη
Ο άδικος θάνατος του 63χρονου κατοίκου του χωριού Δαφνούσα της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας, που ξεψύχησε περιμένοντας μάταια ασθενοφόρο, διαλύει κάθε αυταπάτη που προσπαθεί να καλλιεργήσει η απερχόμενη κυβέρνηση στον λαό της περιοχής, αναδεικνύοντας παράλληλα τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την εγκατάλειψή του.

Κάτοικοι από τα χωριά του Μαντουδίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, συμμετέχοντας, την Πέμπτη 27 Απρίλη, στην παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο. Κατήγγειλαν τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Μαντουδίου και Ιστιαίας, την εγκληματική έλλειψη ασθενοφόρων και απαίτησαν «γιατρούς και ασθενοφόρα εδώ και τώρα».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Μπάμπης Τσιβίκας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, τόνισε ότι ο θάνατος του συγχωριανού τους, που για πάνω από 2 ώρες περίμενε ασθενοφόρο και στο ΚΥ Μαντουδίου υπήρχε μόνο ένας γιατρός, είναι η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Τόνισε παράλληλα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, σε έργα και μέσα προστασίας από πλημμύρες και πυρκαγιές, για τις οποίες ελλείψεις ευθύνη φέρουν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Στάθηκε στα νέα δεδομένα που άφησε πίσω της η πυρκαγιά, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς μεροκάματο και έναν τσακισμένο λαό από την ακρίβεια και την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την κοροϊδία σε βάρος του λαού και προετοιμάζει το έδαφος για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσα από το σχέδιο «ανασυγκρότησης».

Παράλληλα, ο Μπάμπης Τσιβίκας σημείωσε ότι οι σύλλογοι και φορείς της περιοχής θα συντονίσουν τη συνέχιση του αγώνα και απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στο Μαντούδι και την Ιστιαία.

Στην κινητοποίηση στο Μαντούδι συμμετείχε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βασίλη Παπασωτηρίου, μέλος της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας, εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος στη διεκδίκηση ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και συνεχίζοντας την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας. Ενός αγώνα όπου τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή. Από τη μάχη με τις φλόγες, την οργάνωση της διεκδίκησης και των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων στη Στροφυλιά, στην Αθήνα, στη Χαλκίδα, τις δράσεις αλληλεγγύης, μέχρι το να ακουστεί η φωνή του λαού της Βόρειας Εύβοιας μέσα και έξω από τη Βουλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικά και δυναμικά στους δρόμους για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας(2024-04-09 00:00:00.0)
Απροστάτευτος ο λαός - πνίγηκαν λόγω της ανυπαρξίας ολοκληρωμένων αντιπλημμυρικών έργων(2023-09-28 00:00:00.0)
Στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα μόνη απάντηση η οργάνωση της πάλης(2020-06-23 00:00:00.0)
Τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά στις δομές Υγείας του νομού(2020-03-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-01-04 00:00:00.0)
Ξεχασμένη από τους κυβερνώντες παρά τις υποσχέσεις(2003-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ