Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Ξεχασμένη από τους κυβερνώντες παρά τις υποσχέσεις

Υπόμνημα διαμαρτυρίας πέντε δημάρχων του νομού κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Μετά τους σεισμούς και τις κατολισθήσεις που έχουν δυσκολέψει τη ζωή στην Εύβοια, η κυβερνητική αναλγησία δίνει τη χαριστική βολή (Φωτό από τις φετινές κατολισθήσεις σε οδικούς άξονες της Εύβοιας)
Μετά τους σεισμούς και τις κατολισθήσεις που έχουν δυσκολέψει τη ζωή στην Εύβοια, η κυβερνητική αναλγησία δίνει τη χαριστική βολή (Φωτό από τις φετινές κατολισθήσεις σε οδικούς άξονες της Εύβοιας)
ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).--

Η έλλειψη σύγχρονων υποδομών για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της Εύβοιας είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεχώς οξύνεται, εφόσον τα λιγοστά κονδύλια που διατίθενται δεν αρκούν για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων που έχει ανάγκη και ο νομός.

Εκεί που χωλαίνει ιδιαίτερα ο νομός είναι η κατασκευή των κεντρικών οδικών αξόνων, παρακάμψεων και άλλων δρόμων που θα εκσυγχρονίσουν το πολύ παλιό οδικό δίκτυο του νομού.

«Αρρωστες» είναι και οι υποδομές παροχής υπηρεσιών Υγείας, που συγκεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας (Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ΚΥ Ψαχνών). Ανεπαρκείς κρίνονται οι υποδομές στη Νότια και Κεντρική Εύβοια (Νοσοκομείο - ΚΥ Καρύστου, Νοσοκομείο - ΚΥ Κύμης) και ανύπαρκτες στη Βορειοκεντρική και Βόρεια Εύβοια, που εξυπηρετείται από δύο Κέντρα Υγείας (Μαντουδίου και Ιστιαίας), τα οποία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού. Και βέβαια, πρέπει να αναφερθούμε στη μεγάλη ανάγκη κατασκευής νέου νοσοκομείου στη Χαλκίδα, που καρκινοβατεί από το ...1984!

Γι' αυτή την κατάσταση - που λίγο έως πολύ είναι ίδια σε όλο το Νομό Εύβοιας - διαμαρτύρονται πέντε δήμαρχοι και μια κοινοτάρχης της Βόρειας Εύβοιας. Οι δήμαρχοι Ιστιαίας, Αιδηψού, Ελυμνίων, Ωρεών και Αρτεμισίου και η κοινοτάρχης Λιχάδας απηύθυναν υπόμνημα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών-Δημόσιας Διοίκησης-Αποκέντρωσης, Υγείας-Πρόνοιας, προς τους αρχηγούς των κομμάτων, τους βουλευτές Εύβοιας, το γενικό γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς και το νομάρχη Εύβοιας, με το οποίο τονίζουν ότι «τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο στην περιοχή μας».

Αναφερόμενοι, δε, στα άμεσα και σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν, σημειώνουν την ίδρυση νοσοκομείου στη Βόρεια Εύβοια και την ολοκλήρωση της κατασκευής του υπολειπόμενου τμήματος του παραλιακού δρόμου στο «Καντήλι» (Γαλατάκη - Δάφνη, 16 χλμ.) όπως και τη βελτίωση του δρόμου Αιδηψού-Λίμνης-Γαλατάκη και Δάφνης-Πολιτικών-Ψαχνών.

Οσον αφορά στο πρώτο έργο (την ίδρυση νέου νοσοκομείου), επισημαίνουν στο υπόμνημα: «Πρόσβαση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας έχουμε μόνον αν ο δρόμος Λ. Αιδηψού-Λίμνης-Χαλκίδας είναι ανοιχτός από τις καταπτώσεις που μας αποκλείουν από την Κεντρική και Νότια Εύβοια κάθε χειμώνα και με τα ferry boats αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν».

«Σε πρώτη φάση», σημειώνουν, «μπορεί να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, το οποίο, λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού, υπολειτουργεί. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, χρειάζεται ιδιαίτερη ενίσχυση, λόγω τουρισμού και ιαματικού τουρισμού στο Δήμο Αιδηψού». Οσον αφορά, δε, στο δεύτερο έργο, αυτό του οδικού άξονα, τονίζουν τη σημασία του «που θα δώσει ζωή σ' όλη την Εύβοια με εύκολη πρόσβαση από βορρά προς νότο και αντίστροφα».

Το υπόμνημα κατέθεσε με Αναφορά του στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμα συσκέψεων από τις ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ (2022-10-28 00:00:00.0)
Τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά στις δομές Υγείας του νομού (2020-03-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-10-23 00:00:00.0)
Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες οι υπηρεσίες Υγείας (2008-07-13 00:00:00.0)
Αντιστασιακή εκδήλωση (2005-10-30 00:00:00.0)
Αρχαιολογικό συνέδριο (1998-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ