Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντείνονται οι αντιδράσεις

«Αμεση απόσυρση του δασοκτόνου νομοσχεδίου τώρα - κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο καταστρέφουν τα δάση» έγραφε ένα πανό έξω από τη Βουλή, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο. Ηταν η απάντηση που έδωσε χτες ο Σύλλογος Φοιτητών Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του.

«Βρισκόμαστε εδώ για να αντισταθούμε στο έγκλημα που πάει να γίνει αυτή τη στιγμή στα δάση και τις δασικές εκτάσεις, αφού χιλιάδες στρέμματα αποχαρακτηρίζονται και παραδίδονται στα χέρια του κεφαλαίου», δήλωσε στο «Ρ» ο Παντελής Φιλιππάκης, φοιτητής της σχολής. Οι διαδηλωτές μοίρασαν την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, η οποία καταδίκαζε το νομοσχέδιο και τη συνυπέγραφαν οι σύλλογοι Βιολογικού, Ψυχολογικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού και Δασολογίας Ορεστιάδας.

Στο μεταξύ, με χτεσινή ανακοίνωση, η «Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της Παραλίας του Σαρωνικού» και η Κίνηση Πολιτών «Δάση, Δημόσια γη, SOS», χαρακτηρίζουν «αντισυνταγματικό, αντιεπιστημονικό το δασικό νομοσχέδιο» και προσθέτουν ότι είναι αντισυνταγματικές οι διατάξεις περί αναδασωτέων εκτάσεων, περί προστασίας του ενιαίου των δασικών οικοσυστημάτων, όπως και αυτή της κατάργησης της προστασίας της τεχνικώς δημιουργούμενης δασικής βλάστησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ