Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιτυχημένη η χτεσινή απεργία των μηχανικών

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε και η χτεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία των διπλωματούχων μηχανικών που εργάζονται στο Δημόσιο και διεκδικούν διάφορα μισθολογικά και θεσμικά αιτήματα, τα οποία δεν υλοποιεί η κυβέρνηση παρότι για πολλά από αυτά έχει δεσμευτεί.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δε λειτούργησαν οι Πολεοδομίες και οι δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες της χώρας, ενώ ακυρώθηκαν δημοπρασίες διαφόρων δημοσίων έργων συνολικού προϋπολογισμού 46,75 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη των κινητοποιήσεων των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων την 1η Οκτώβρη μέχρι σήμερα, έχουν ματαιωθεί δημοπρασίες δημοσίων έργων με συνολικό προϋπολογισμό 407 εκατ. ευρώ. Οπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των μηχανικών του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ) μοναδική υπεύθυνη για τις ματαιώσεις αυτές είναι η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που θέτει έτσι σε κίνδυνο κυρίως περιφερειακά έργα εξαιρετικά αναγκαία για τις τοπικές κοινωνίες και την ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα συνεδριάσει στην Αθήνα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας του κλάδου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ