Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
Στα ύψη το εισιτήριο και η ... ταλαιπωρία

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ το θέμα της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον ΟΣΕ στη γραμμή Αθήνα - Χαλκίδα, σε συνδυασμό, μάλιστα, με την αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου κατά 45%. Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος χαρακτηρίζει δίκαιη την αγανάκτηση του επιβατικού κοινού, τόσο για το νέο χαράτσι στα εισιτήρια, όσο και για την καθημερινή ταλαιπωρία που υποβάλλονται, με τον περιορισμό των στάσεων.

Οπως επισημαίνει ο Αντ. Σκυλλάκος, η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα - Χαλκίδα χρησιμοποιείται καθημερινά από όλο και περισσότερους εργαζόμενους, προκειμένου να μεταβούν από το σπίτι στη δουλιά και αντίστροφα. Ο ΟΣΕ, το τελευταίο διάστημα, δρομολόγησε τα νέα τρένα «RAI BUS», αυξάνοντας ταυτόχρονα την τιμή του εισιτηρίου κατά 45%, το δε κόμιστρο είναι διαφορετικό, ανάλογα με τον τύπο της αμαξοστοιχίας. Παράλληλα, περιόρισε τις στάσεις του «EXPRESS» ανά κατεύθυνση, μόνο σε τέσσερις σταθμούς από τους 17 της διαδρομής, αυξάνοντας έτσι την ταλαιπωρία των επιβατών. Ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν στους σταθμούς Αγίου Στεφάνου και Αχαρνών (Μενιδίου), κυρίως στα πρωινά δρομολόγια.

«Ετσι, με πρόσχημα την αναβάθμιση του στόλου - υπογραμμίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση - επιβάλλεται στους επιβάτες νέο χαράτσι, το οποίο, σε συνδυασμό με την ταλαιπωρία που υφίστανται, προκαλεί τη δίκαιη αγανάκτησή τους και διεκδικούν να παρθούν μέτρα, ώστε ο ΟΣΕ να εξυπηρετεί τις ανάγκες που υπάρχουν σε δρομολόγια με φτηνό εισιτήριο».

Καταλήγοντας, ο Αντ. Σκυλλάκος ρωτά τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, τι μέτρα προτίθεται να πάρει για τη λύση των προβλημάτων που παρατηρούνται στη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ