Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ενταση για τη μετεγκατάσταση λατομείων

Μέσα σε κλίμα έντασης συζητήθηκε χτες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το θέμα μετεγκατάστασης των λατομείων από το Ασβεστοχώρι στο Δήμο Καλλιθέας Θεσσαλονίκης. Στην κατάμεστη αίθουσα του συμβουλίου, κάτοικοι της περιοχής που χωροθετήθηκε για τη λειτουργία λατομείων (Ν. Φιλαδέλφιο Πετρωτό, κλπ.) άνοιξαν πανό διαμαρτυρίας και σήκωσαν μαύρες σημαίες. Αίτημά τους να σταματήσει η υποβάθμιση στην περιοχή τους όπου ήδη φιλοξενείται ένα λατομείο, το οποίο, όπως έλεγαν, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

Στην εισήγησή του για την έγκριση ή μη των όρων περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο Νομάρχης παρουσιάστηκε χωρίς θέση, πράγμα που αμέσως επισημάνθηκε από τους Νομαρχιακούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, κάνοντας στροφή 180 μοιρών ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης παρουσίασε ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για το θέμα έως ότου κριθεί η υπόθεση από το ΣτΕ, στο οποίο έχουν προσφύγει οι κάτοικοι. Ειδικότερα μάλιστα αφού υπάρχει απόφαση του Τμήματος Αναστολών με την οποία δηλώνεται ότι δεν μπορεί να υπογραφεί καμία σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και εταιριών για όσο χρόνο εκκρεμοδικεί η υπόθεση.

Ο Γ. Ρόκος εκπρόσωπος της ΝΑΣΥ κατήγγειλε την όλη διαδικασία και είπε ότι ο νομάρχης είναι έκθετος με τον τρόπο που λειτούργησε, και ζήτησε να ξεκαθαρίσει για ποιο λόγο το έγγραφο του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ που είχε έρθει από τον Αύγουστο το παρακρατούσαν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας. «Παίχτηκε θέατρο σε βάρος του νομαρχιακού συμβουλίου για να μη γίνει δυσάρεστη η διοίκηση σε καμία πλευρά», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ