Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΧΡΩΠΕΙ
Μεθοδεύσεις για την τσιμεντοποίηση του χώρου

Η αντίδραση των κατοίκων, που κατέκλυσαν το Δήμο Πειραιά, έφερε ένα πρώτο αποτέλεσμα, να μη συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα

Τμήμα της έκτασης από τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ
Τμήμα της έκτασης από τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ
Η ισχυρή παρουσία των κατοίκων του Νέου Φαλήρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, προχτές το απόγευμα, όπου είχε προγραμματιστεί η συζήτηση μιας τερατώδους κλίμακας τσιμεντοποίησης στο οικόπεδο ΧΡΩΠΕΙ και στον ευρύτερο χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη, με την ουσιαστική συμβολή της δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση», συνέβαλε καθοριστικά στο να μην καταφέρει η δημοτική αρχή να πετύχει απαρτία και έτσι να αναβληθεί η συνεδρίασή του.

Από νωρίς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της εταιρίας που θα αναλάμβανε την τσιμεντοποίηση του χώρου, μοίραζαν μακέτες στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων προκειμένου να τους πείσουν ώστε να ψηφίσουν την αλλαγή χρήσης γης. Κάτω όμως από το θεωρείο της αίθουσας, ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση» ανάρτησε πανό διαμαρτυρίας και έξω από το δημαρχείο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν αυτό το έγκλημα.

Κάτω από αυτή την ισχυρή αντίδραση των κατοίκων και παρατάξεων της αντιπολίτευσης μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων δεν εμφανίστηκαν πολλοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ούτε καν ο δήμαρχος Χρ. Αγραπίδης και έτσι, χωρίς την απαιτούμενη απαρτία, δεν έγινε η συνεδρίαση.

«Πρόκειται για μια σημαντική πρώτη νίκη των κατοίκων, επισήμανε μιλώντας στο "Ρ" ο Κώστας Τζατζάνης. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά την απόκρουση των ιδιωτικών συμφερόντων».

Με κοινή τους επιστολή στο δήμαρχο οι διαμερισματικοί σύμβουλοι του Γ΄ και Δ΄ Διαμερίσματος καταγγέλλουν την «παράνομη, αντιδεοντολογική, ψευδή και υβριστική, όπως χαρακτηρίζουν, συμπεριφορά των υπευθύνων για την εξ απήνης δρομολόγηση, εσπευσμένης και νόθου διαδικασίας, υφαρπαγής συναίνεσης του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για το σύνολο των δημοτών, τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Διάσωσης Φαλήρου με ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων ζητούν να μπει φραγμός στην ασυδοσία επενδυτών και εργολάβων και να αποδοθούν άμεσα τα κτήματα ΧΡΩΠΕΙ στους πολίτες, όπως ορίζουν οι νόμοι και οι αποφάσεις της πολιτείας, διαμορφωμένα ως χώροι πράσινου και αθλητισμού.

Αμεση ήταν η αντίδραση και των εκπροσώπων του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ν. Φαλήρου, ενώ η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς - Αναγέννηση», με ανακοίνωσή της, επαναλαμβάνει το ερώτημα που είχε πριν λίγο καιρό θέσει στους αρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομικών. Αν δηλαδή θεωρούν ότι η πώληση των οικοπέδων ΧΡΩΠΕΙ από την Εθνική Τράπεζα στον Χαραγκιώνη και τους Πορτογάλους είναι νόμιμη και έγκυρη. «Ισως, τονίζεται στην ανακοίνωση, θεώρησαν πως δεν αξίζει τον κόπο να μας απαντήσουν. Αντίθετα προχωρούν προς μια ακόμα μεγάλη κομπίνα, ενταγμένη στους Ολυμπιακούς τους της κομπίνας, που βγάζει μάτι για τον Πειραιά, όπως εκδηλώθηκε στου Καραϊσκάκη, με το χάρισμα 75 στρεμμάτων φιλέτου σε ιδιώτες.

Ετσι, σε απευθείας επαφή δημάρχου, ΥΠΕΧΩΔΕ και μεγαλοκερδοσκόπων "επενδυτών", κατέληξαν να μας κάνουν πρόταση οι τελευταίοι, πώς θα αυγατίσουν την "περιουσία τους" σε βάρος των πνευμόνων, ανάσας και δουλιάς των Πειραιωτών. Και να μας λέει το ΥΠΕΧΩΔΕ, δεχτείτε την πρόταση, γιατί εγώ δε βάζω δεκάρα για να εκτελέσω τους νόμους που εγώ θεσμοθέτησα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην ξεπουληθεί το Πασαλιμάνι (2003-02-08 00:00:00.0)
Ταχύρυθμη οικοδόμηση (2000-12-06 00:00:00.0)
Δεν τους φτάνει ο "πύργος του Σκυλίτση" (1997-12-18 00:00:00.0)
Τσιμέντο να γίνουν! (1997-05-16 00:00:00.0)
Νέα επίθεση τσιμεντοποίησης (1997-04-16 00:00:00.0)
"Οχι" σχολείο, είπε η Δημοτική Αρχή (1995-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ