Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαδικασίες νοθείας και εκφυλισμού μπροστά στο Συνέδριο της ΠΟΕΜ

Εργαζόμενοι εμφανίζονται σε πρακτικά ψηφοφοριών όπου δεν συμμετείχαν, σε σωματείο που διοικείται από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ

Με «εκλογές» - μαϊμού σε ανύπαρκτα σωματεία, διαδικασίες εν κρυπτώ και τραμπουκισμούς, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός συνεχίζει τις εκφυλιστικές προσπάθειες, επιχειρώντας αυτήν τη φορά να ελέγξει και να διαμορφώσει τον συσχετισμό δυνάμεων στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου.

Το νέο περιστατικό προσπάθειας νόθευσης των συσχετισμών εκδηλώθηκε σε σωματείο της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, όπου τη διοίκηση ασκούν ουσιαστικά από κοινού οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο είναι εξαφανισμένο από τους αγώνες και τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής.

Πρόκειται για σοβαρή καταγγελία στην οποία προχώρησε ο Γιώργος Αλεξανδρής, εργαζόμενος στη Λαμία και μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του σημειώνει ότι εμφανίζεται να έχει ψηφίσει στις εκλογές του «Κλαδικού Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Σιδηρών Κατασκευών - Μηχανών Εσωτερικής Καύσης - Υδραυλικών Φθιώτιδας», που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλη του 2022, χωρίς αυτό να έχει συμβεί! Αναφέρει μάλιστα ότι ο ίδιος ενημερώθηκε μετά από έλεγχο που έκαναν οι συνάδελφοί του, Παναγιώτης Πολίτης και Σωτήρης Πουλικόγιαννης, εκλεγμένοι στις διοικήσεις της ΠΟΕΜ και της ΓΣΕΕ, ενόψει του 31ου Συνεδρίου της ΠΟΕΜ, το διήμερο 6 και 7 Μάη.

Ο εργαζόμενος τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε στις αρχαιρεσίες του συγκεκριμένου σωματείου, το οποίο ανήκει στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου ΠΕ Φθιώτιδας, και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται για οποιαδήποτε νομική ενέργεια εφόσον το συγκεκριμένο πρακτικό αρχαιρεσιών χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε λόγο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι που φαίνεται στο πρακτικό αρχαιρεσιών του εν λόγω σωματείου να έχουν ψηφίσει, χωρίς αυτό να έχει συμβεί ποτέ, κάτι που αναδεικνύει ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά προσπάθεια για «αντιπροσώπους» - μαϊμού και νόθο συνέδριο.

Στη Βοιωτία

Αντίστοιχη προσπάθεια νοθείας εξελίσσεται και στην περιοχή της Βοιωτίας, και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο «Αλουμίνιον της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες ένα ανύπαρκτο ουσιαστικά σωματείο, στο οποίο υποτίθεται συμμετέχουν εργολαβικοί εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, ξεκίνησε διαδικασίες εκλογών, ακριβώς δίπλα στα γραφεία της διοίκησης και κάτω από τον έλεγχο της ηγεσίας του επιχειρησιακού σωματείου, στοχεύοντας επίσης στην αλλοίωση του συσχετισμού δυνάμεων στο Συνέδριο της ΠΟΕΜ, αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι το συγκεκριμένο σωματείο είχε αποκλειστεί από το τελευταίο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, καθώς υπήρχαν μια σειρά παρατυπίες στις διαδικασίες εκλογής των αντιπροσώπων.

Οπως δηλώνει δε στον «Ριζοσπάστη» ο Κώστας Κολιούσης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, η διαδικασία των εκλογών ξεκίνησε εν κρυπτώ, χωρίς ορισμό ημερομηνίας, πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων και ενημέρωση των εργαζομένων. Τονίζει επίσης ότι όταν αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου πήγε στον χώρο για να ελέγξει τη διαδικασία των εκλογών δεν της επετράπη αρχικά η είσοδος από τους συνδικαλιστές που ελέγχουν το σωματείο, ενώ όταν αυτό δεν έγινε κατορθωτό ανέλαβαν εκπρόσωποι της εταιρείας και απαγόρευσε την είσοδο, επικαλούμενοι μάλιστα ότι το ίδιο το σωματείο δεν επιθυμεί την παρουσία τους.

Πρόκειται για μια διαδικασία που έγινε σε αγαστή συνεργασία του εργοδοτικού συνδικαλισμού με την ίδια την εργοδοσία του ομίλου Μυτιληναίου, με τον Κ. Κολιούση να ξεκαθαρίζει ότι οι προσπάθειες εκφοβισμού και εκφυλισμού δεν θα περάσουν, όπως δεν θα περάσει και η προσπάθεια να ανακοπεί η αγωνιστική πορεία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ