Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα μόνη απάντηση η οργάνωση της πάλης

Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε σε Ιστιαία, Μαντούδι και χωριά της περιοχής ο Γιώργος Μαρίνος

Από σύσκεψη στην Ιστιαία
Από σύσκεψη στην Ιστιαία
Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο η διήμερη περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Ευβοίας, στην Ιστιαία, στο Μαντούδι και σε χωριά της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και των μικρών επαγγελματιών, εκφράστηκε εκτίμηση για τις θέσεις και τη δράση του Κόμματος, δόθηκε η αφορμή να συζητηθεί η πολιτική του πρόταση.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την οργάνωση της διεκδικητικής πάλης του λαού της περιοχής για τα προβλήματα της ανεργίας, της Υγείας, του οδικού δικτύου, της δασοπροστασίας και των ελλείψεων σε υποδομές που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες, τη στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό και των ρετσινάδων.

Στις μαζικές συσκέψεις στην Ιστιαία και το Μαντούδι στις ομιλίες του Γιώργου Μαρίνου μεταξύ άλλων σημειώθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για την εργατική τάξη, τους βιοπαλαιστές αγρότες και τους επαγγελματίες της περιοχής. Η πολύπαθη Βόρεια Εύβοια δοκιμάζεται από την υψηλή ανεργία, που τροφοδοτείται από τις απολύσεις 260 εργαζομένων από μονοπώλιο της ΤΕΡΝΑ, στις εγκαταστάσεις της «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι», στο Μαντούδι. Τονίστηκε η επικαιρότητα του συνθήματος του Κόμματος ότι «πληρώσαμε πολλά, πληρώνουμε πολλά, να μην πληρώσουμε ξανά, την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο».

Στις συσκέψεις έγινε συζήτηση για την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την αναγκαιότητα και την επικαιρότητα του σοσιαλισμού, για την εργατική εξουσία και την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό και αναδείχθηκαν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, μέσα από τα παραδείγματα της ΛΑΡΚΟ και του ορυκτού πλούτου της περιοχής.

Πολύ χρήσιμη ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη της πάλης από σωματεία και μαζικούς φορείς, με συντονισμό της δράσης τους για τα λαϊκά προβλήματα. Για την ανεργία, για αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Κέντρων Υγείας, τη δημιουργία νοσοκομείου, για σύγχρονο οδικό δίκτυο, τη δασοπροστασία αλλά και τα προβλήματα των ρετσινάδων, των οποίων μεγάλος αριθμός αποκλείστηκε ακόμα και από αυτό το επίδομα των 800 ευρώ.

Ο Γ. Μαρίνος επισκέφθηκε Πυροσβεστικούς Σταθμούς της περιοχής (βλ. σελ. 9), όπου συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις του Κόμματος για τις σοβαρές ελλείψεις στην πυροπροστασία και τη δασοπροστασία.

Σε συναντήσεις που είχε με το προσωπικό των Κέντρων Υγείας σε Ιστιαία και Μαντούδι, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι για μια περιοχή που αγγίζει τις 40.000 κατοίκους και πολύ περισσότερους το καλοκαίρι, δεν επαρκούν τα δύο μικρά και υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου δεν γίνονται εδώ και ένα χρόνο ακόμα και βασικές αιματολογικές εξετάσεις, στην Ιστιαία δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες, όπως καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, μικρός είναι ο αριθμός και παθολόγων.

Αναδείχθηκαν επίσης τα προβλήματα του ξεπερασμένου και επικίνδυνου οδικού δικτύου σύνδεσης με τη Χαλκίδα που σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε αποκλεισμό όλη τη Βόρεια Εύβοια, με ολέθριες συνέπειες για την υγεία του λαού της περιοχής, καταλογίστηκαν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που παίζουν με τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ