Τετάρτη 10 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Απαιτεί άμεσα διαπραγματεύσεις για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ!

«Δεν πάει άλλο - φτάνει πια, τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, υπογραφή τώρα τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!», είναι η απαίτηση που για μια ακόμα φορά διατυπώνει προς την εργοδοσία το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, καταγγέλλοντας τις Ενώσεις Ξενοδόχων για την άρνησή τους να διαπραγματευτούν, για τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων στον τουρισμό.

Παρά το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι περιμένουν απ' τη σεζόν που ήδη ξεκίνησε νέα ρεκόρ, «το "θαύμα του τουρισμού" δεν αγγίζει τους εργαζόμενους στον κλάδο», δηλώνει το συνδικάτο, με την ακρίβεια να καλπάζει σε τρόφιμα, βενζίνη, είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κάνοντας δυσβάσταχτη την καθημερινότητα των εργαζομένων.

«Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν με τον μισθό να μην φτάνει για όλο τον χρόνο, με δεκάδες διαφορετικές συμβάσεις χωρίς ωράρια και ρεπό, χωρίς μετρά υγιεινής και ασφάλειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα έλλειψη εργαζομένων στον κλάδο», αναφέρει ο συνδικαλιστικός φορέας και καυτηριάζει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση μετά από πίεση των συνδικάτων και των εργαζομένων, όμως εδώ και χρόνια είναι κοινό μυστικό ότι ακόμα και αυτή η σύμβαση, που δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τηρείται μόνο στα χαρτιά. Οι ξενοδόχοι μπερδεύουν τους εργαζομένους με ψέματα για να τους μειώσουν τον μισθό τους, όπως επίσης και τις ασφαλιστικές εισφορές».

Θυμίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με τους συνεργάτες τους, διαχρονικά σφυρίζουν αδιάφορα γιατί στηρίζουν το ξενοδοχειακό κεφάλαιο και δεν βγάζουν άχνα για τα προβλήματα των εργαζομένων» και καλεί άμεσε σε συνάντηση τους Συλλόγους των ξενοδόχων για: Διαπραγμάτευση στις προτάσεις του και υπογραφή τοπικής κλαδικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αύξηση των επιδομάτων, πληρωμή του κόστους μεταφοράς από και προς το ξενοδοχείο, αξιοπρεπείς - ανθρώπινες συνθήκες διαμονής για τους εκτός νησιού εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ