Σάββατο 13 Μάη 2023 - Κυριακή 14 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
Πεδίο βολικής αντιπαράθεσης και «συγκολλήσεων»

Από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ που ενίσχυσαν όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές ήρθε και πάλι το ζήτημα των υποκλοπών στην επιφάνεια, ως κύριο ζήτημα αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κρύβονται οι στρατηγικές συμπλεύσεις, αλλά και «πολυεργαλείο» - συγκολλητική ουσία στις διεργασίες για τον σχηματισμό της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Σε αυτή λοιπόν τη βολική αντιπαράθεση, στην οποία όλως τυχαίως όλοι τους «ξεχνάνε» τις παρακολουθήσεις της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016, έχουν πάρει όλοι τις θέσεις τους.

Τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτικά πάνελ με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη στην πρόσφατη τηλεμαχία των πολιτικών ηγετών (ότι «τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών θα πρέπει να πάνε στη φυλακή και να βρεθούν ενώπιον των ποινικών και εγκληματικών τους ευθυνών»), ξιφουλκούν με τους εκπροσώπους της ΝΔ για τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. Αξιοποιούν και το πόρισμα της Επιτροπής PEGA, που ενώ επιβεβαιώνει τις γενικευμένες παρακολουθήσεις και καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, παρουσιάζει ως δήθεν αντίδοτο την ενίσχυση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου, που ακριβώς κατοχυρώνει το γενικευμένο φακέλωμα. Ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν τη δήλωση ως «καταλύτη» και «ικανή συνθήκη» για τον σχηματισμό κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ.

Και η ΝΔ πιάνει την πάσα επιχειρώντας να παρουσιάσει τις δεδομένες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ως «παραγραμμένες». Απαντά ότι το ζήτημα έχει πάει στη Δικαιοσύνη και αναμένεται το πόρισμα, στρώνοντας το έδαφος για ακόμα πιο βαθιά συγκάλυψη της υπόθεσης, και κάνει τη «διδαγμένη» από τα... λάθη, λέγοντας ότι έχουν ενισχυθεί τα «φίλτρα» για να μπορούν να γίνονται «νόμιμα» παρακολουθήσεις. Οτι δηλαδή έχει θωρακιστεί παραπέρα όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που από κοινού έχουν ψηφίσει ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, με το δόγμα του «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων».

Και όλο αυτό το άθλιο παιχνίδι έχει στηθεί από τα τρία κόμματα που έχουν στηρίξει όλο αυτό το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στην ΕΕ και επιτρέπει τις παρακολουθήσεις, πρώτα απ' όλα ενάντια στον «εχθρό λαό», με διάφορα προσχήματα.

Και βέβαια η αντιπαράθεση είναι βολική αυτές τις μέρες στην τελική ευθεία, ώστε να μην πηγαίνει η συζήτηση σε αυτά που συμφωνούν και θα εφαρμόσουν με όποιο κυβερνητικό σχήμα, συνεχίζοντας παραπέρα το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων. Και αυτά είναι τα κρίσιμα: Στην οικονομία με το υπερμνημόνιο - Ταμείο Ανάκαμψης με τις εκατοντάδες αντιλαϊκές δεσμεύσεις, την εποπτεία από την ΕΕ, την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Τη δικτατορία του κεφαλαίου δηλαδή που υπηρετούν και που έρχεται να «θωρακίσει» και το γενικευμένο φακέλωμα και οι υπόλοιποι μηχανισμοί καταστολής που έχουν όλοι τους στήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ