Σάββατο 13 Μάη 2023 - Κυριακή 14 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Οι απαράδεκτες δηλώσεις να απαντηθούν με ενίσχυση του ΚΚΕ

«Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), που μαζί με το ΚΚΕ σταθερά και διαχρονικά δίνει τη μάχη για την πληρωμή των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων στη χώρα μας, εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση των αγωνιστών της Αντίστασης για τις σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, που υπονομεύουν το δίκαιο αίτημα των αγωνιστών και του λαού μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. «Δείχνουν πόσο υποκριτικές είναι οι κατά καιρούς δηλώσεις της κυβέρνησης για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων. Κάτι που ισχύει και για τα άλλα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.), που, όπως και η ΝΔ, ουδέποτε διεκδίκησαν από την ΟΔ Γερμανίας, με συγκεκριμένες κινήσεις και πράξεις, τις γερμανικές αποζημιώσεις που έχουν αναγνωριστεί στη χώρα μας σε διεθνείς διασκέψεις».

Και τονίζει: «Είναι μόνο το ΚΚΕ που με συγκεκριμένες ενέργειες έχει φέρει το θέμα σε διεθνείς οργανώσεις (π.χ. η σχετική Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, και άλλες παρεμβάσεις)», θυμίζοντας πως όταν συζητιόταν στη Βουλή επί ΣΥΡΙΖΑ το γνωστό πόρισμα για τις πολεμικές αποζημιώσεις, που το ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα, μόνο το ΚΚΕ είχε καταγγείλει ότι ουσιαστικά το θέμα παραπεμπόταν στις ελληνικές καλένδες, αφού δεν προβλεπόταν καμία συγκεκριμένη κίνηση ή ενέργεια για τη διεκδίκησή τους. Γι' αυτό και ψήφισε ξεχωριστό πόρισμα στη Βουλή.

Και καλεί τους αγωνιστές της Αντίστασης, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης, να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τα αστικά κόμματα για την υποκρισία και την κοροϊδία και στις εκλογές να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι γερμανικές επανορθώσεις είναι κομμάτι από τις θυσίες του λαού που αντιστάθηκε (2024-05-02 00:00:00.0)
Η Ιστορία διδάσκει, οι λαοί μπορούν να νικήσουν! (2021-04-06 00:00:00.0)
Οι ευθύνες του γερμανικού κράτους δεν παραγράφονται, δεν ξεχνιούνται (2020-07-29 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την άρνηση διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών (2019-04-06 00:00:00.0)
Κωλυσιεργία και αδιαφορία από την κυβέρνηση (2016-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ