Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Απεργούν ξανά στις 11 του Απρίλη

Τη συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 11 του Απρίλη, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ), το οποίο συνεδρίασε χτες για να εξετάσει τα αποτελέσματα της 48ωρης απεργίας που έληξε χτες και να καθορίσει την παραπέρα δράση της Ομοσπονδίας.

Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ δεν έκανε δεκτή την πρόταση των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις 11, 12, 13 και 14 του Απρίλη, με αιχμή τα εξής ζητήματα: Ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό. Μονιμοποίηση συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ουσιαστικές αυξήσεις, με κατώτατο μισθό τις 320.000 δραχμές.

Στο μεταξύ χτες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στο δημαρχείο, στο πλαίσιο σχετικής εξαγγελίας για βδομαδιαία κινητοποίηση μέχρι τις 15 του Απρίλη, οπότε και θα ξεκινήσουν νέες 48ωρες. Εκπρόσωποι των συμβασιούχων είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Β. Βαλασόπουλο, ο οποίος για το θέμα της μονιμοποίησης τούς παρέπεμψε στη ρύθμιση μοριοδότησης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ