Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΤαρρύθμιση στον «Ευαγγελισμό»!

Εκλεισαν τις εισόδους - εκτός απ' την ανακαινισμένη - με ΜΑΤ για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του διοικητή, την ώρα που το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι έχουν γονατίσει απ' τα προβλήματα

Τα ΜΑΤ στο χώρο των επειγόντων περιστατικών του «Ευαγγελισμού». Μη χειρότερα δηλαδή!
Τα ΜΑΤ στο χώρο των επειγόντων περιστατικών του «Ευαγγελισμού». Μη χειρότερα δηλαδή!
Τα ΜΑΤ και τις απειλές, με τις «πλάτες» του υπουργείου Υγείας, επιστρατεύει ο διοικητής του «Ευαγγελισμού», Π. Αλεξόπουλος, προκειμένου να καταφέρει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του, που βρίσκουν την αντίθεση των εργαζομένων, δημιουργώντας στο νοσοκομείο εκρηκτικό κλίμα!

Αφορμή για την ένταση προκάλεσε η απόφαση του διοικητή να απαγορεύσει στους εργαζόμενους και ασθενείς την είσοδο και έξοδο από συγκεκριμένες πύλες του νοσοκομείου, προκαλώντας τους σημαντική ταλαιπωρία. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, αντιδρώντας στην αυταρχική απόφαση, αλλά και διεκδικώντας την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (ελλείψεις προσωπικού, ράντζα, καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων κ.ά.), πραγματοποιούν από τις αρχές της βδομάδας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου της οδού Μαρασλή.

Χτες, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ο διοικητής επιστράτευσε τους σεκιουριτάδες του νοσοκομείου, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η είσοδος θα παραμείνει κλειστή. Οι σεκιουριτάδες επιχείρησαν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να ανοίξουν την είσοδο, ενώ προπηλάκισαν και μια μητέρα, η οποία επιχειρούσε με το παιδί της να περάσει από την πόρτα. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στην αυταρχική συμπεριφορά και κατάφεραν να κρατήσουν την είσοδο ανοιχτή.

Την ίδια ώρα ο διοικητής είχε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με τον γενικό γραμματέα του, Χ. Σοφιανό, και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι η πόρτα πρέπει να παραμείνει κλειστή. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη στο νοσοκομείο, στην οποία συμμετείχαν ο διοικητής, δυο ελεγκτές δημόσιας διοίκησης - οι οποίοι κλήθηκαν να διερευνήσουν αν οι εργαζόμενοι έχουν πειθαρχικές ευθύνες για το άνοιγμα των εισόδων του νοσοκομείου - και ένας αστυνομικός! Λίγο αργότερα συνεδρίασε το Συμβούλιο Διοίκησης του νοσοκομείου, όπου και αποφασίστηκε ότι θα διωχτεί ποινικά και πειθαρχικά όποιος επιχειρήσει ν' ανοίξει τις πόρτες του νοσοκομείου.

Το επιστέγασμα ήρθε στις 6 το απόγευμα, όταν μια διμοιρία των ΜΑΤ εισέβαλε στην είσοδο της οδού Μαρασλή, επέβαλε το κλείσιμό της και παρατάχτηκε εκεί προκειμένου να μην μπει ή να βγει κανείς από αυτήν. Η συγκεκριμένη εικόνα προκάλεσε την εύλογη αντίδραση των εργαζομένων αλλά και των ασθενών και συνοδών τους. «Τόσα προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, τα ράντζα και τα κτιριακά προβλήματα δεν τα βλέπει ο μάνατζερ; Η πόρτα τον ενόχλησε;», παρατηρούσαν οι ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου που εμποδίζονταν από τα ΜΑΤ.

Αντιδρώντας σε αυτές τις αυταρχικές μεθοδεύσεις οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν σήμερα νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου στις 7 π.μ., στην οποία καλούν τα πολιτικά κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για τα προβλήματα στο ΚΑΤ (2007-07-14 00:00:00.0)
«Θαύμα»! (2005-02-01 00:00:00.0)
«Φέουδα» των «σεκιούριτι» (2004-08-17 00:00:00.0)
Ολυμπιακό έμβλημα το ...ράντζο (2004-08-06 00:00:00.0)
Προπαγάνδα και αυταρχισμός δεν έδιωξαν τα ...ράντζα! (2002-04-09 00:00:00.0)
Μακραίνουν οι σειρές με τα ράντζα (2002-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ