Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Ολοι στην απεργία για νέες κατακτήσεις

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 11 Απρίλη, για την απόρριψη των αντιασφαλιστικών προτάσεων και για νέες κατακτήσεις

Μήνυμα - κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 11 Απρίλη, στέλνει η ΕΣΑΚ Δημοσίου, για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών κυβερνητικών προτάσεων και τη διεκδίκηση νέων δικαιωμάτων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

«Δε θέλουν τον όγκο όλων των εργαζομένων σε ενιαίο μέτωπο στους δρόμους, γιατί αυτό τους πιέζει, τους αναγκάζει σε υποχώρηση. Αυτό λοιπόν που δε θέλουν, εμείς να το κάνουμε πράξη. Ολοι στους δρόμους, όλοι στις συγκεντρώσεις. Το δίκιο, όπως και πέρυσι, θα κριθεί στους δρόμους. Μπορούμε. Αξίζουμε την κοινωνική ασφάλιση των σύγχρονων αναγκών μας», τονίζει η παράταξη στην ανακοίνωση με την οποία απευθύνεται στους δημόσιους υπάλληλους.

«Τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης που είναι ξαναζεσταμένα τα ίδια τα περυσινά, είναι η δεύτερη δόση μετά τους αντιασφαλιστικούς νόμους του 1990 - 1992 που τώρα επεκτείνονται και επαυξάνονται. Απλά, η κυβέρνηση τώρα φρόντισε να τους αλλάξει περιτύλιγμα για να μας εξαπατήσει. Σ' αυτήν την προσπάθεια αξιοποίησε το "διαίρει και βασίλευε" της κατηγοριοποίησης, με φαινομενικές και χωρίς αντίκρισμα πρόσκαιρες εξαιρέσεις, για να μας διασπάσει και να μπορέσει να περάσει ό,τι δεν πέτυχε πέρυσι.

Πρόκειται για μέτρα που θίγουν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, το ίδιο τις γυναίκες και τους άνδρες», επισημαίνει η ΕΣΑΚ Δημοσίου.

Τονίζει επίσης ότι τα ακραία αυτά κυβερνητικά μέτρα επιχείρησαν να τα νομιμοποιήσουν με το στημένο διαβόητο «κοινωνικό» διάλογο. Για τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «αφού ως πέμπτη φάλαγγα "συνομολόγησαν", όπως λέει ο υπουργός Εργασίας, αυτά τα μέτρα, κατόπιν, κάτω από την έντονη αγανάκτηση των εργαζομένων, άρχισαν να ψελλίζουν για ανάγκη αγώνων, έχοντας όμως τη λογική "αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε τους αγώνες να τους υπονομεύσουμε". Γι' αυτό αρνήθηκαν κοινούς αγώνες όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Γι' αυτό δε συμπαρατάχτηκαν με την απεργία στις 3 Απρίλη. Γι' αυτό την παραμονή αυτής της απεργίας η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε απεργία για τις 11 Απρίλη».

Το κάλεσμα της παράταξης - που στηρίζει τους αγώνες όλης της εργατικής τάξης μέσα από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο - για απόρριψη των κυβερνητικών μέτρων και κλιμάκωση του αγώνα με αποφάσεις Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων Συλλόγων, αποκτά αυτή τη στιγμή ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

  • Τη συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία στις 11 Απρίλη δηλώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η οποία τονίζει ότι αγωνίζονται: Για την κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Για να μη μειωθούν οι συντάξεις τους. Για να χαρακτηριστεί το επάγγελμα ανθυγιεινό. Για να αναγνωριστούν οι υπερωρίες σαν χρόνος εργασίας. Για να μην καταργηθεί η αυτονομία του ΤΣΑΥ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ