Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΔΑΡΙΓΚ
Απαιτούν ανάκληση απολύσεων

Σε μια από τις μαζικότερες Γενικές Συνελεύσεις, που έγινε στο εργοστάσιο της συρματουργίας ΔΑΡΙΓΚ (όμιλος Κουταλίδη) κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης εργασίας (στο τέλος της πρωινής και αρχή της απογευματινής βάρδιας), απαιτήθηκε ομόφωνα η ανάκληση των έξι απολύσεων, στις οποίες προχώρησε αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά την προηγούμενη Παρασκευή η διοίκηση της εταιρίας. Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση του σωματείου να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις αν η εργοδοσία παραμείνει αδιάλλακτη.

Οπως σημείωσε στη συνέλευση ο Λ. Χατήρης, μέλος της διοίκησης του σωματείου, «για επενδύσεις και προσλήψεις μάς έλεγαν οι εργοδότες όταν αγόρασαν το εργοστάσιο και είπαμε ότι γλιτώσαμε στο χείλος του γκρεμού που μας είχε φέρει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Τώρα, απαιτούν να γίνουν 30 απολύσεις. Αύριο, μπορεί να ζητήσουν περισσότερες. Μας βρήκαν 300 και τόσοι θα μείνουμε».

Πράγματι, οι 300 εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και να αισθάνονται ανασφάλεια, αφού ο όμιλος Κουταλίδη φαίνεται να μην ξεχνά ένα άλλο σενάριο που βρίσκεται στα συρτάρια του: Κλείσιμο του εργοστασίου και της εκμετάλλευσης ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου που κατέχει σήμερα η ΔΑΡΙΓΚ, για ανέγερση τεράστιου συγκροτήματος κατοικιών, συνεδριακών κέντρων, κινηματογράφων και άλλων εγκαταστάσεων.

Η επιθυμία αυτή του μεγαλοκτηματομεσίτη- επιχειρηματία έχει γίνει κατ' αρχήν δεκτή από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκίδας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ). Εχει «αδρανήσει» όμως προσωρινά η υλοποίησή της, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που συνάντησε από φορείς και κατοίκους της πόλης, καθώς η πρόταση του επιχειρηματία και του Δημοτικού Συμβουλίου μιλάει για «αποχαρακτηρισμό της έκτασης και αλλαγή χρήσης γης», παρότι το σχέδιο πόλης προβλέπει στη συγκεκριμένη έκταση χώρους άθλησης και πρασίνου.

Οπως τόνισε και στην παρέμβασή του στη συνέλευση ο Π. Πολυμενάκος, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μετάλλου, «ο αγώνας δεν αφορά μόνο τις απολύσεις, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη διαφύλαξη της συνέχισης λειτουργίας μιας παραγωγικής μονάδας με 300 θέσεις εργασίας, για να μη μετατραπεί σε οικόπεδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ