Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Εθνικός σχεδιασμός στα λόγια

Εξαγγελίες περί χάραξης εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο, με τη δημιουργία ενός ακόμα ιδρύματος, που θα ...συντονίζει και θα εποπτεύει προγράμματα για τη νόσο, έκανε χθες ο υφυπουργός Υγείας Ε. Νασιώκας, όταν η διόγκωση των προβλημάτων των ογκολογικών ασθενών που περιμένουν μέχρι και έξι μήνες στις λίστες αναμονής των αντικαρκινικών νοσοκομείων για μια εξέταση απαιτεί άμεσα τη δημιουργία εξειδικευμένων μονάδων για τον καρκίνο.

Μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας, ο Ε. Νασιώκας εξήγγειλε τη σύνταξη σχεδίου νόμου για τη δημιουργία του Εθνικού Ιδρύματος Ογκολογίας (ΕΙΟ) ως του αποκλειστικού οργάνου παραγωγής πολιτικής σε εθνικό επίπεδο για τη χάραξη Εθνικής Αντικαρκινικής Πολιτικής.

Το ΕΙΟ, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, έχει την ευθύνη της δημιουργίας και του ελέγχου του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασμάτων (ΕΑΝ). Συντονίζει, εποπτεύει και εκτελεί προγράμματα για τη διάγνωση και θεραπεία της νόσου. Συνδέεται με τα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας (ΠεΣΥ) και τις Αντικαρκινικές Επιτροπές των νοσοκομείων. Γνωμοδοτεί για την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των ογκολογικών νοσοκομείων, των ογκολογικών τμημάτων του ΕΣΥ, των ΑΕΙ και του ιδιωτικού τομέα. Εισηγείται στον υπουργό Υγείας την ίδρυση νέων ογκολογικών τμημάτων ή την κατάργηση υπαρχόντων (!), συνεργάζεται με επιστημονικές εταιρίες, με μη κερδοσκοπικά φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς και άλλα ιδρύματα σχετικά με την ογκολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ