Παρασκευή 26 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ
Ψηλώνουμε κι άλλο το Κόμμα, εκλέγουμε κομμουνιστές βουλευτές στα νησιά!

Από την πρόσφατη συγκέντρωση στη Λέσβο
Από την πρόσφατη συγκέντρωση στη Λέσβο
Με πρόσθετο κουράγιο και μαχητική αισιοδοξία από το θετικό αποτέλεσμα, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους νομούς Λέσβου και Σάμου εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε στις εκλογές τις 25 Ιουνίου τα νησιά να βαφτούν ακόμα πιο κόκκινα.

Θυμίζουμε ότι στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου το ΚΚΕ κατέγραψε ποσοστό 12,99%, από 10,04% που είχε πάρει το 2019, έχοντας δηλαδή αύξηση σχεδόν 3%, που μεταφράζεται σε 1.617 ψήφους παραπάνω. Ωστόσο, για λίγες ψήφους δεν έγινε κατορθωτό να επανεκλέγει κομμουνιστής βουλευτής, κάτι που πεισμώνει περισσότερο τα μέλη του Κόμματος, οπαδούς και φίλους, να γίνει αυτό στις νέες κάλπες.

Αντίστοιχα, στη μονοεδρική εκλογική περιφέρεια Σάμου το ΚΚΕ καταλαμβάνει την 3η θέση με ποσοστό 16,52%, από 14,47%, καταγράφοντας αύξηση 465 ψήφων σε σχέση με το 2019. Μάλιστα στο νησί της Ικαρίας, που ανήκει στην περιφέρεια, το ΚΚΕ ήρθε 1ο με 35,08% και έτσι ανεβάζει ψηλά τον πήχη για την νέα εκλογική μάχη στον νομό.

Ενισχύστε το ΚΚΕ για να έχει ο λαός περισσότερες νίκες!

Σε κοινή τους δήλωση οι υποψήφιοι βουλευτές Λέσβου του ΚΚΕ Γιάννης Ζαφειρίου, Μαρία Κομνηνάκα, Σταύρος Μανταντής, Σπύρος Πλάτζος και Νίκη Τσιριγώτη χαιρετίζουν τους «κοντά 7,5 χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, νέους, γυναίκες που εμπιστεύτηκαν το Κόμμα μας σε Λέσβο, Λήμνο και Αη Στράτη. Χαιρετίζουμε όσους δούλεψαν ακούραστα για να ψηλώσει το ΚΚΕ και να εκλέξει ο λαός μας κομμουνιστή βουλευτή. Ειδικά τον κόσμο με τον οποίο συναντηθήκαμε, προβληματίστηκε και παρά το γεγονός ότι δεν συμφώνησε σε όλα μαζί μας, μας εμπιστεύτηκε. Τώρα μπορούν να μας εμπιστευτούν ακόμα περισσότεροι».

Τονίζουν πως στις νέες εκλογές το σύνθημα είναι ένα, «ψηλώνουμε κι άλλο το ΚΚΕ, εκλέγουμε κομμουνιστή βουλευτή!».

Και καλούν να σκεφτούν όσοι δίστασαν να στηρίξουν το Κόμμα στην προηγούμενη αναμέτρηση:

«-- Ποιος θα οργανώσει εργατικούς αγώνες, πανελλαδικούς και κλαδικούς; Ποιος θα εμποδίσει πλειστηριασμούς και θα επανασυνδέσει ρεύματα; Αυτός που το έκανε και πριν, οι κομμουνιστές, όταν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ χάριζαν τα σπίτια μας στα funds.

-- Ποιο είναι το στήριγμα των μικρών και μεσαίων αγροτών; Τα μπλόκα του αγώνα, όπου δίνουν τον τόνο οι κομμουνιστές.

-- Ποιος παλεύει το δικαίωμα της νεολαίας για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα; Το ΚΚΕ, που η παράταξή του στα ΑΕΙ είναι πρώτη δύναμη.

-- Ποιος θα παλέψει για την Υγεία του λαού; Το ΚΚΕ, που μπήκε μπροστά στην πανδημία, που πάλεψε να στελεχωθούν Κέντρα Υγείας και νοσοκομείο, και όχι αυτοί που έλεγαν "θα λογαριαστούμε μετά".

-- Ποιος θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία; Το ΚΚΕ, που μπαίνει μπροστά την ώρα που όλα τα άλλα κόμματα (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) είναι υπέρ της αξιολόγησης, υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16.

-- Ποιος παλεύει για να μη γίνει το νησί μας αποθήκη ψυχών της ΕΕ; Το ΚΚΕ, με στελέχη του να διώκονται όταν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν την Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, χτίζοντας hot spots».

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν ότι «το ΚΚΕ θα τα δώσει όλα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Ενισχύστε το για να έχουμε περισσότερες νίκες, για να έχουμε τον δικό μας εκπρόσωπο στη Βουλή».

Κάναμε ένα βήμα με ισχυρό ΚΚΕ, πάμε για το άλμα!

Τους χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, νέους και νέες που εμπιστεύτηκαν το Κόμμα σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους χαιρετίζουν από τη μεριά τους οι υποψήφιοι βουλευτές Σάμου Λεωνίδας Βαρδαρός, Βασιλική Βρυνιώτη και Βαγγέλης Μαρούπας, και προσθέτουν:

«Μια νέα εκλογική μάχη είναι μπροστά μας στις 25 Ιούνη, με ένα δίλημμα να προβάλλει ξεκάθαρα στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στα λαϊκά στρώματα: 'Η δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων».

«Η ΝΔ πέτυχε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, που δικαιολογημένα ανησυχεί τον κόσμο», συνεχίζουν, επισημαίνοντας ότι «σε μια κοινή στρατηγική, που παρά τις διαφορές τους συγκλίνουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ βγήκε κερδισμένη. Υπάρχει όμως η δυνατότητα στις 25 Ιούνη να ενισχυθεί το ΚΚΕ και να μειωθεί η ΝΔ. Αυτό θα είναι το ωφέλιμο για τον λαό αποτέλεσμα».

Τονίζουν ότι το ΚΚΕ στον νομό Σάμου θέτει έναν πολύ φιλόδοξο στόχο: «Να πάρει την πρώτη θέση στον νομό! Είναι η δύναμη που μπαίνει μπροστά για να ηττηθεί η ΝΔ στον νομό και να εκλεγεί κομμουνιστής. Το κάναμε το 2012, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ξανά!».

Επισημαίνουν πως η Ικαρία με την πρωτιά στο ΚΚΕ έδειξε τον δρόμο και καλούν: «Ούτε μέρα χαμένη σε κανένα από τα νησιά μας, όλοι στη μάχη σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, χωριά! Με δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο χτυπάμε στην πράξη την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Για να πάει το ΚΚΕ στην Ικαρία ακόμα πιο ψηλά και, τραβώντας και τους λαϊκούς ανθρώπους και τη νεολαία σε Σάμο και Φούρνους, να τα καταφέρουμε. Προϋπόθεση όμως: Ούτε μέρα χαμένη, ούτε ένας άνθρωπος χωρίς συζήτηση».

Κλείνουν ως εξής: «Σε έναν χάρτη που είναι σχεδόν όλος μπλε, ο κόκκινος βράχος της Ικαρίας είναι φάρος αισιοδοξίας. Ας συμβάλουμε ώστε το κόκκινο της ελπίδας να χαλάσει τη "σούπα" της κυβέρνησης το βράδυ των εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ