Παρασκευή 26 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Νέα φοροεπιδρομή και στους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες

Δεσμεύσεις για «σταθερότητα» στη φοροληστεία και για τη μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών επιφυλάσσει το δεδομένο αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης μέρας, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση της Κομισιόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεχωριστή μνεία γίνεται στη λεγόμενη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», φωτογραφίζοντας απευθείας τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ, μια «διεύρυνση» που θα τους φορτώσει νέα βάρη στην τρέχουσα φοροεπιδρομή διαρκείας.

Ετσι, τώρα, στο όνομα της αντιμετώπισης της «φοροδιαφυγής», έρχεται ο νέος γύρος επίθεσης. Οι αυτοαπασχολούμενοι θυμούνται καλά ότι την προηγούμενη φορά που άνοιξε τέτοια συζήτηση από τα επιτελεία της ΕΕ και τις κυβερνήσεις της, κατέληξε, πρώτον, στην κατάργηση του αφορολόγητου, δεύτερον, στη διεύρυνση και μονιμοποίηση των «αντικειμενικών κριτηρίων», τρίτον, στην επιβολή του χαρατσιού του «τέλους επιτηδεύματος» και, τέταρτον, στην αύξηση των κερδών των τραπεζικών ομίλων μέσω κρατήσεων και των προμηθειών αφού διευρύνθηκαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Τα παραπάνω έγιναν νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και εφαρμόστηκαν εναλλάξ από όλους, ενώ η έκθεση της Κομισιόν, που βασίζεται στις προτάσεις της ΝΔ για τα επόμενα χρόνια, προδιαγράφει την κλιμάκωση της επίθεσης στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αυτά, σε συνδυασμό με τις νέες θηλιές που περνάνε στον λαιμό τους, όπως με τα «κόκκινα» δάνεια που πολλαπλασιάζονται, με το 47% να έχει τουλάχιστον μια ληξιπρόθεσμη οφειλή, δείχνουν τι έρχεται, στο όνομα πάντα της «επενδυτικής βαθμίδας» και της θωράκισης των επιχειρηματικών ομίλων.

Με κριτήριο ψήφου τόσο τη σημερινή δύσκολη κατάσταση όσο και όσα ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ με την ουσιαστική συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ μία επιλογή έχουν: Τη στήριξη στο ΚΚΕ, τη δύναμη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο πλευρό τους, που δεν στριμώχνει τις ανάγκες και την ίδια την επιβίωσή τους στους στόχους της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Που στηρίζει κάθε δίκαιο αίτημά τους για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση των άδικων φόρων και χαρατσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ