Παρασκευή 26 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Επέλαση των «πράσινων» αρπακτικών, στο «σκοτάδι» ο λαός

Εννοείται ότι από τις δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης, τις οποίες θα εφαρμόσει από κοινού με το «υπουργείο αντιπολίτευσης» των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και αυτές για την επιτάχυνση της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης», που σημαίνει παραπέρα γιγάντωση της ενεργειακής φτώχειας και πανάκριβα «πράσινα» εμπορεύματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κομισιόν καλεί σε «διατήρηση της δυναμικής στη σταθερή εφαρμογή» των προαπαιτούμενων του «REPowerEU» με σκοπό την ταχεία έναρξη εκτέλεσης του προγράμματος, που περιλαμβάνει άγρια «πράσινα» χαράτσια, επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης, χωροθέτηση ΑΠΕ «όπου, όπως και όποτε» θέλει ο επενδυτής, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία και στο περιβάλλον, αλλά και ανακατατάξεις στον ενεργειακό χάρτη οι οποίες μυρίζουν μπαρούτι.

Με βάση τα παραπάνω, η Επιτροπή ζητάει από την επόμενη κυβέρνηση: Να μειώσει την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα και να επιταχύνει περαιτέρω τη διαφοροποίηση των ενεργειακών διαδρομών ανεφοδιασμού. Να επεκταθούν παραπέρα οι ΑΠΕ, με την ολοκλήρωση και την επιβολή των νέων νομικών πλαισίων για τη διαδικασία αδειοδότησης και για offshore αιολικά πάρκα, αύξηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και της χωρητικότητας αποθήκευσης, προώθηση της αποκεντρωμένης παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και θέσπιση νομοθεσίας για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου και βιομεθανίου.

Παράλληλα, με προμετωπίδα την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, δίνεται σήμα για νέα «κίνητρα» στους μεγάλους ομίλους, για έργα όπως π.χ. οι «έξυπνοι μετρητές», με τον λογαριασμό να καταλήγει σταθερά στον λαό. Το ίδιο και στις μεταφορές, όπου συνιστάται η στήριξη για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, ιδίως με την προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε η Κομισιόν καλεί σε απόσυρση των όποιων ελάχιστων μέτρων για το κόστος της Ενέργειας βρίσκονται σε ισχύ, τα οποία βέβαια ήδη η κυβέρνηση έχει αποσύρει στο μεγαλύτερο μέρος τους, με πρόσχημα την επιστροφή των τιμών στα «προ κρίσης» επίπεδα, τιμές που παραμένουν πάντως πολύ πάνω απ' ό,τι βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια. Αλλωστε η Κομισιόν προκαταλαμβάνει και για νέες αυξήσεις τιμών, λέγοντας ότι σε αυτό το ενδεχόμενο τα μέτρα θα πρέπει να είναι «στοχευμένα» προς τους πλέον εξαθλιωμένους. Την ίδια ώρα συνιστά να διατηρηθούν τα «κίνητρα» για την εξοικονόμηση Ενέργειας, με τον λαό να χαρατσώνεται άγρια και να κόβει όλο και περισσότερο και απ' αυτήν τη στοιχειώδη ανάγκη του. Επιπλέον, σημειώνει ότι οι σχετικές «αποταμιεύσεις» του αστικού κράτους - και αυτές από το χαράτσωμα του λαού - θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον έτερο στόχο της αστικής τάξης, τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Παζάρια» στις πλάτες των λαών με μείγματα ενεργειακής φτώχειας (2022-09-27 00:00:00.0)
Σχέδια για «χρυσές μπίζνες» με φόντο τον πόλεμο και τους εντεινόμενους ανταγωνισμούς (2022-05-21 00:00:00.0)
Πραγματική «ανάσα» από τις αυξήσεις - φωτιά στο ρεύμα που ήρθαν για να μείνουν (2022-05-07 00:00:00.0)
Πανάκριβα τις πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα (2016-01-30 00:00:00.0)
Κι άλλο χαράτσι στο όνομα των κερδών (2010-03-11 00:00:00.0)
Συζήτησαν για «πράσινες» μπίζνες (2009-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ