Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νεκρός 37χρονος Παλαιστίνιος στην Τζενίν

Τον 37χρονο Παλαιστίνιο Ασράφ Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, μέλος των δυνάμεων ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, δολοφόνησαν χτες οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στην Τζενίν της βόρειας Δυτικής Οχθης.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, ο Ιμπραχίμ σκοτώθηκε στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στην Τζενίν, κατά την οποία σημειώθηκαν συγκρούσεις και ρίχθηκαν εκρηκτικά κατά Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ συνελήφθησαν και έξι Παλαιστίνιοι.

Από την αρχή του 2023 έχουν σκοτωθεί πάνω από 260 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά.

Νωρίτερα χτες, Εβραίοι έποικοι έστησαν θρησκευτικό σχολείο σε φυλάκιο που είχε κατεδαφιστεί παλιότερα από τον στρατό στο Χομές της Δυτικής Οχθης αλλά πρόσφατα νομιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Ισραήλ, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού για την αποτροπή ίδρυσης ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους στο μέλλον με εδαφική συνέχεια.

Το Σάββατο πάντως στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε για 21η βδομάδα νέα μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση χιλιάδων ατόμων σε Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις ενάντια στο νομοσχέδιο δικαστικών μεταρρυθμίσεων που αποδυναμώνει τον ρόλο του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας και εκχωρεί εξουσίες στην εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ