Τετάρτη 31 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάλι διακοπή νερού στην Καλαμαριά

Για πολλοστή φορά επαναλήφθηκε στην Καλαμαριά το ίδιο έργο. Νέα, τουλάχιστον 10ωρη διακοπή νερού στην περιοχή της Νέας Κρήνης που η αντιμετώπισή της άφησε χωρίς υδροδότηση τη μισή Καλαμαριά.

Σε σχόλιό της η ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Η έλλειψη προσωπικού, η ανυπαρξία σχεδιασμού για την αντικατάσταση και βελτίωση του γερασμένου δικτύου οδήγησαν για ακόμη μια φορά σε ταλαιπωρία τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του δήμου.

Παντού επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό.

Για τα κέρδη των λίγων θυσιάζονται ζωτικές ανάγκες του λαού όπως η πρόσβαση στο νερό για πολλές ώρες.

Για τα κέρδη των μετόχων και των εργολάβων εντατικοποιείται η εργασία, οι εργαζόμενοι δουλεύουν ατελείωτες ώρες σαν σκλάβοι για να καλύψουν τα τεράστια προβλήματα που γεννάει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Για τα κέρδη μια χούφτας κηφήνων δεν τηρούνται μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους από τους κρατικούς μηχανισμούς.

Για τα κέρδη αυτών θρηνούμε μέχρι και ανθρώπινες ζωές όπως το τελευταίο τραγικό εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα.

Ολη η χώρα είναι μια ατελείωτη κοιλάδα των Τεμπών με θύματα τον λαό που λογαριάζεται ως πελάτης - καταναλωτής και τις ανάγκες της κοινωνίας που θεωρούνται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία της ΕΥΑΘ, των ναυπηγείων, των εργοστασίων, του σιδηρόδρομου, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψουμε άλλες θυσίες στον βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Με δυνατό ΚΚΕ για να ανασάνει ο λαός. Για να βγει στην αντεπίθεση, να παλέψει για τις σύγχρονες ανάγκες του!».

Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα: «Τον έλεγχο με ευθύνη του κράτους όλων των υποδομών που σχετίζονται με την ύδρευση και την αποχέτευση της Θεσσαλονίκης, ειδικά ενόψει καλοκαιριού.

Την κατάργηση των εργολάβων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σύγχρονα δικαιώματα για την κάλυψη όλων των αναγκών λειτουργίας της ΕΥΑΘ.

Τη δραστική μείωση των τιμολογίων ύδρευσης για τον λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ