Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΡΟΣ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ επένδυση στους αγώνες

Συσκέψεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα πραγματοποίησε η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ τις προηγούμενες μέρες, στις οποίες συζητήθηκαν η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών και η προετοιμασία για τις επόμενες, για να οργανωθεί ένα νέο, πολύ μεγαλύτερο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους, στο λαό, στη νεολαία, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Στη σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη την κεντρική ομιλία έκανε ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ στην Ορεστιάδα μίλησε ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Οπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Κλάδης, η ενίσχυση του ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή αλλά πατά στη συμπόρευση που υπήρχε στο κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα όπου αναπτύχθηκαν αγώνες. «Το βλέπουμε και εδώ στην περιοχή μας», είπε, «στις εργατογειτονιές στην Καβάλα, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στο εργατικό κίνημα, στη συμπόρευση δεκάδων σωματείων σε αγωνιστική κατεύθυνση με τους εμβληματικούς αγώνες σε Πετρέλαια και Λιπάσματα. Το βλέπουμε στην πόλη της Δράμας και τους αγώνες για το νοσοκομείο της πόλης, συνολικότερα για τα ζητήματα της Υγείας. Το βλέπουμε στις πόλεις της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, στους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στο "φύτεμα" ανεμογεννητριών ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, ενάντια στο LNG. Ειδικά στην Αλεξανδρούπολη στους αγώνες ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και της περιοχής μας στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Στην αλληλεγγύη μας και την παρουσία μας σε πλημμύρες και πυρκαγιές, στον Απαλό, στο Σουφλί, στην Ορεστιάδα. Και βέβαια στις περιοχές που το Κόμμα μας έχει σφυρηλατήσει δεσμούς αίματος με τον λαό, όπως στη Θάσο, εδώ στην Κορνοφωλιά, στη Χωριστή της Δράμας και αλλού που ο λαός έδωσε στο Κόμμα μας πολύ υψηλά ποσοστά, ανέδειξε το Κόμμα έως και δεύτερη δύναμη». Τόνισε ότι η παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη θα αποτελέσει στήριγμα στους αγώνες που έχει μπροστά του ο λαός, απέναντι στην «από χέρι» αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ και τη στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ