Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στην άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ

Στην κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 7 μ.μ.

Από την πρόσφατη κινητοποίηση σωματείων και φορέων
Από την πρόσφατη κινητοποίηση σωματείων και φορέων
Σε παν-δυτικομακεδονικό συλλαλητήριο καλούν σήμερα Πέμπτη φορείς και εργατικά σωματεία της Κοζάνης, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, ενάντια στην άναρχη και υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ.

Στους συνδιοργανωτές περιλαμβάνονται η Κοινότητα Καλαμιάς, η Επιτροπή Αγώνα Γαλατινής ενάντια στα φωτοβολταϊκά, το Ανοιχτό Δίκτυο Πολιτών Φλώρινας «Ελεύθερα Βουνά», «Εορδαία SOS», «Ενέργεια Περιβάλλον SOS Δυτικής Μακεδονίας» και η Επιτροπή Αγώνα Σιάτιστας ενάντια στα αιολικά.

Καλέσματα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν επίσης το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, τα Παραρτήματα Κοζάνης, Εορδαίας - Αμυνταίου - Φλώρινας του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, ο Σύλλογος Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης.

«'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!», τονίζει στη σχετική του ανακοίνωση το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, καλώντας κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος των εταιρειών.

«Οι επενδύσεις αυτές για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες δεν προσφέρουν τίποτα, αφού σήμερα πληρώνουν πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα, βλέπουν το φυσικό περιβάλλον να καταστρέφεται, χωριά ολόκληρα να περικυκλώνονται από μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα», σημειώνει το Συνδικάτο και προσθέτει:

«Στόχος των προωθούμενων επενδύσεων δεν είναι φυσικά οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για εργασία και φτηνή Ενέργεια, οι θέσεις εργασίας που θα απομείνουν με την ολοκλήρωση των έργων θα είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστες και κακοπληρωμένες είναι και στη φάση της κατασκευής των έργων.

(...) Απάντηση σε αυτήν την πολιτική και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου, των δημόσιων και δασικών εκτάσεων από τις εταιρίες, είναι "Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα". Να μη δεχτούμε να καταπατηθούν τα βουνά, οι πλαγιές και οι κάμποι της χώρας για τα κέρδη των λίγων».

Φερέφωνο της κυβέρνησης και των ομίλων το ΕΚ Κοζάνης

Παράλληλα, οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΕΚ με αφορμή το όργιο καταστολής στην Καλαμιά Κοζάνης, σημειώνουν: «Αξιώθηκε να βγάλει μια ανακοίνωση δύο παραγράφων, όχι για να συμπαρασταθεί, όχι για να καταγγείλει την καταστολή, όχι για να στηρίξει τη νέα κινητοποίηση φορέων την Πέμπτη 1η Ιούνη στην Κοζάνη, αλλά να υποδείξει σε όσους αγωνίζονται την "ορθότερη" προώθηση της "πράσινης" λαίλαπας που μας βρήκε».

Ανάλογη στάση, θυμίζουν οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα», κράτησαν οι της πλειοψηφίας του ΕΚ Κοζάνης και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, όπου ήταν άφαντοι. Συνολικά «στηρίζουν απροκάλυπτα την κυβερνητική πολιτική, μετατρέποντας το ΕΚ Κοζάνης σε φερέφωνο της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό εκτίναξαν τη νοθεία, για να κρατούν τις καρέκλες τους προχώρησαν σε συνέδριο - παρωδία, που το περιφρούρησε η ίδια αστυνομική δύναμη που περιφρούρησε τα συμφέροντα της εταιρείας στην Καλαμιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ