Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ
Καβγάς - παρωδία για τη φορολογία που και οι τρεις έχουν επιβάλει στον λαό

INTIME NEWS

Καβγά πάνω στα λεηλατημένα από τους φόρους λαϊκά στρώματα έχουν στήσει τις τελευταίες μέρες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο το τι προβλέπουν τα προγράμματά τους για τη φορολογία. Και αυτό όταν είναι δεδομένο, για παράδειγμα, ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους που τους έχουν επιβάλει και οι τρεις εδώ και 10 και πλέον χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για το 2023 προβλέπεται τα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώσουν πάνω από 57 δισ. σε φόρους (δηλαδή, το 95% των συνολικών φορολογικών εσόδων που είναι περίπου 60 δισ.).

Στο πλαίσιο αυτού του θεάτρου του παραλόγου, από τη ΝΔ σηκώνουν τους τόνους απέναντι στο ΠΑΣΟΚ διεκδικώντας ένα κομμάτι ψηφοφόρων που κινείται ανάμεσά τους. Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Σκέρτσος, χτες, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για διασπορά fake news, στηλίτευσε το δεύτερο ότι «παίρνει την σημαία ευκαιρίας, που ύψωσε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά» και ότι «υπερακοντίζει για να τον πλησιάσει σε ψήφους», επίσης ότι προσπαθεί «να αλιεύσει από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύει όμως να γίνει το ίδιο ένα φθαρμένο προϊόν όταν υιοθετεί την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην κοκορομαχία τους για το ποιος φέρνει μεγαλύτερη φορολογία για τις επιχειρήσεις, ο Σκέρτσος επέμεινε ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ «δεν υπάρχει καμία, μα καμία αύξηση φόρων, μόνο μειώσεις» σε ένα πρόγραμμα «απολύτως ρεαλιστικό και απολύτως εναρμονισμένο με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης όπως διαμορφώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ολα τα μέτρα έχουν συζητηθεί και έχουν συμφωνηθεί με τις υπηρεσίες της Κομισιόν. Εχουμε δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια, 2023 - 2026, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος», επισήμανε, παραπέμποντας πάλι στο στενό κουστούμι που έχουν ράψει για τον λαό στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου.

Την ίδια στιγμή, μετά τις δηλώσεις Χρονοπούλου και Δουδωνή για φορολογία της «μεσαίας τάξης» και των μερισμάτων, χτες, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης έκανε λόγο για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και για φορολόγηση στη γονική παροχή. Κάτι που ανάγκασε το ΠΑΣΟΚ να εκδώσει ανακοίνωση για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Λες και δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που έτσι κι αλλιώς έφερε τον ΕΝΦΙΑ (τότε ΕΕΤΗΔΕ)...

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, ο οποίος υποστηρίζοντας ότι τάχα το κόμμα του είναι υπέρ των αδυνάτων, έκανε λόγο για «φορολόγηση των υπερκερδών ορισμένων εταιρειών οι οποίες μέσα στη μεγάλη κρίση έχουν κερδίσει αυτό που στην Ευρώπη αποκαλούνται "ουρανοκατέβατα κέρδη"», για να σπεύσει να διευκρινίσει: «Αυτά εμείς προτείνουμε να φορολογηθούν - προσοχή - όσο διαρκούν τα υπερκέρδη».

Εξάλλου, τα χέρια λυμένα για να προχωρήσει τις επόμενες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις για το κεφάλαιο θέλει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Χαρακτηριστικά, ολοκληρώνοντας χτες τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, μιλώντας σε ψηφοφόρους του, ξόρκισε το ενδεχόμενο «να έχουμε μια κυβέρνηση με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό. Χρειαζόμαστε να έχουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Στον ανταγωνισμό τους εξάλλου για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, επέμεινε ότι «η μεγάλη διαφορά μεταξύ του δικού μας προγράμματος και του προγράμματος των αντιπάλων μας είναι ότι εμείς έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από πού θα βρούμε τα λεφτά. Γιατί έχουμε μια υποχρέωση να το κάνουμε, καθώς ως κυβέρνηση έχουμε καταθέσει στην ΕΕ Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ξέρουμε ότι έχουμε δεσμευτικούς στόχους και κάθε ευρώ είναι μετρημένο». Το Μεσοπρόθεσμο, κομμάτι του κοινού προγράμματος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που μέσα από προαπαιτούμενα και ματωμένα πλεονάσματα φέρνει μεταξύ άλλων καθήλωση μισθών, νέους «κόφτες» στην Υγεία και παραπέρα εμπορευματοποίησή της, περικοπές και ένταση της φοροληστείας ιδιαίτερα σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, πογκρόμ πλειστηριασμών και εκτόξευση της ενεργειακής φτώχειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ