Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Αποσύρσεις και μαγειρέματα στον εθνικιστικό χώρο

Συνεχίζονται οι συνολικότερες διεργασίες στον εθνικιστικό, ακροδεξιό χώρο, οι οποίες έχουν εκ νέου τροφοδοτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών του Μάη και από τις επόμενες εκλογές στις 25 Ιούνη.

Το κόμμα «ΕΑΝ», του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, δεν θα κατέβει σε αυτές τις εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ενώ σημείωσε ότι «ως εκ τούτου, κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση».

Αντίστοιχα δεν θα δώσει το «παρών» σε αυτές τις εκλογές η «Εθνική Δημιουργία», που είχε προκύψει μετά από συγχώνευση των μορφωμάτων Τζήμερου και Κρανιδιώτη. Συγκεκριμένα, ο πρώτος παραιτήθηκε από την προεδρία του «Δημιουργία Ξανά». Από την άλλη, ο Φ. Κρανιδιώτης, επικεφαλής της «Νέας Δεξιάς», με ανάρτησή του δήλωσε τη στήριξή του στη Νέα Δημοκρατία, επιλογή που προκάλεσε αντιδράσεις του μέχρι πρότινος συνοδοιπόρου του.

Κάλεσμα στον τελευταίο απευθύνει ο Μπογδάνος για συμμετοχή στο σχήμα που έχει φτιάξει με τον επιχειρηματία Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, των οποίων ο εκλογικός τους συνδυασμός είχε κοπεί από τον Αρειο Πάγο αλλά αναμένεται να κάνουν νέα προσπάθεια, με όνομα και σύμβολα διαφορετικά. Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο θα πρόκειται για «συνασπισμό πατριωτικών κομμάτων» με το όνομα «Πατριωτικός Συνασπισμός» και επί τούτου έχουν γίνει συναντήσεις με διάφορα φασιστοειδή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ