Παρασκευή 9 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Ανέξοδες υποσχέσεις καταγγέλει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

«Καμία εμπιστοσύνη στις ανέξοδες υποσχέσεις της κας Κωνσταντοπούλου για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων - πολεμικών αποζημιώσεων της Κατοχής», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι η «η Ζ. Κωνσταντοπούλου θυμήθηκε τώρα προεκλογικά να υποσχεθεί ότι θα διεκδικήσει τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις».

Θυμίζει πως όταν ήρθε στη Βουλή το σχετικό ψήφισμα για τη διεκδίκηση των επανορθώσεων της ΟΔ Γερμανίας, «η Ζ. Κωνσταντοπούλου ψήφισε, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα και αποκόμματα, ψήφισμα που δεν προβλέπει καμία δέσμευση χρονική και για συγκεκριμένες ενέργειες και παρεμβάσεις για τη διεκδίκησή τους, παραπέμποντας έτσι το θέμα στις ελληνικές καλένδες... Αντίθετα το ΚΚΕ στη Βουλή έφερε δικό του ψήφισμα - απόφαση που προέβλεπε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η ΟΔ Γερμανίας στη χώρα μας, αλλά η κα Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να το ψηφίσει...».

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί «τους φίλους και απογόνους, ολόκληρο τον ελληνικό λαό, να μη δίνουν καμία βάση στις χωρίς αντίκρισμα προεκλογικές υποσχέσεις της Ζ. Κωνσταντοπούλου περί διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, κάτι που έχει ως μοναδικό σκοπό την εξαπάτηση των εργαζομένων, του λαού μας και πιο ειδικά των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και των οικογενειών τους, με στόχο να κλέψουν την ψήφο τους».

Και στις εκλογές που έρχονται «να ενισχύσουν με την ψήφο τους το τιμημένο ΚΚΕ, που εκτός των άλλων πρωτοστάτησε και συνεχίζει σταθερά να παλεύει μαζί με τους αντιστασιακούς αγωνιστές για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων της ΟΔ Γερμανίας στη χώρα μας, για τις θυσίες και τις καταστροφές που προκάλεσαν τα κατοχικά ναζιστικά στρατεύματα στη χώρα μας την περίοδο της Κατοχής, αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και των συμπληρωμάτων τους, που αρνούνται να τις διεκδικήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ