Παρασκευή 9 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Συγκρούσεις στη Ραμάλα, μακελειό στο βόρειο Ισραήλ

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν χτες το πρωί στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστίνιους και δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στην προσπάθεια του τελευταίου να κατεδαφίσει το σπίτι του 26χρονου Ισλάμ Φρουκχ, που είχε πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις τον περασμένο Νοέμβρη σε στάσεις λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ προκαλώντας τον θάνατο δύο ατόμων, ηλικίας 16 και 50 ετών, και τον τραυματισμό άλλων 20 ατόμων.

Από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την ισοπέδωση του σπιτιού με εκρηκτικά τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ο φωτορεπόρτερ Μουμίν Σουμρίν, που χτυπήθηκε στο κεφάλι από σφαίρα καλυμμένη με καουτσούκ.

Ωρες μετά, στη Γιάφα αν Νασιρίγια στη Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, σημειώθηκε μακελειό κατά το οποίο σκοτώθηκαν 5 άτομα από πυροβολισμούς και τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι ένα τρίχρονο κοριτσάκι και ένας 30χρονος. Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σε στελέχη του κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που ζήτησαν την παραίτηση του ακροδεξιού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, θεωρώντας τον ανίκανο να διαχειριστεί την ένταση της ένοπλης βίας στη χώρα (κυρίως σε περιοχές με αραβικό πληθυσμό), που από την αρχή του 2023 έχει προκαλέσει τον θάνατο 97 ανθρώπων. Την παραίτηση του υπουργού ζήτησε και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Abraham Initiatives», τονίζοντας: «Τρομοκρατηθήκαμε από τη σφαγή 5 ανθρώπων στο φως της μέρας και ελπίζουμε σε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στο παιδάκι που τραυματίστηκε από ριπές όπλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ