Παρασκευή 16 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΒΑΝΑ.-- Στην Κούβα βρίσκεται από προχτές βράδυ ο Ιρανός Πρόεδρος Ε. Ραϊσί, στον τρίτο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, μετά από Βενεζουέλα και Νικαράγουα. Αργότερα χτες ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Κουβανό Πρόεδρο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Μπ. Τζόνσον είπε επανειλημμένως ψέματα στο βρετανικό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο του σκανδάλου «Partygate», σύμφωνα με το πόρισμα της κοινοβουλευτικής επιτροπής έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Κατά την έρευνά της, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας γνώριζε τους κανόνες και τις οδηγίες που είχαν τεθεί σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ήταν σε γνώση της παραβίασής τους που συντελέσθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ και παραπλάνησε σκοπίμως τη Βουλή των Κοινοτήτων.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Διεθνή συνάντηση για τους χιλιάδες σεισμόπληκτους της Συρίας που επλήγησαν τον περασμένο Φλεβάρη από καταστροφικό σεισμό διοργάνωσε χτες η ΕΕ με την προσμονή συγκέντρωσης ποσού άνω των 6,4 δισ. δολαρίων μετά την μειωμένη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ που ανάγκασε πρόσφατα στον τερματισμό της βοήθειας 2,5 εκατ. Σύρων προσφύγων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ η εξάρθρωση εγκληματικής σπείρας εμπορίας ανθρωπίνων πτωμάτων στην οποία συμμετείχε ο έως πρότινος διευθυντής του νεκροτομείου της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Σέντρικ Λοτζ. Ο Λοτζ μαζί με τους συνεργάτες του έκλεβε όργανα από πτώματα του νεκροτομείου και τα πουλούσε (μεταξύ 2018 - 2022) σε διεστραμμένους «συλλέκτες». Οι αρχές συνέλαβαν χτες επτά άτομα που αγόραζαν τα όργανα και στη συνέχεια τα πωλούσαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ