Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Πέθανε την ώρα της δουλειάς συμβασιούχος εργαζόμενος

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα 10 Ιούλη ένας 61χρονος συμβασιούχος εργαζόμενος του δήμου Τανάγρας την ώρα της δουλειάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ δήμου Τανάγρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΔΑΣ, ο εργαζόμενος δεν γύρισε στο σπίτι του από το μεροκάματο, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή στο προαύλιο ενός σχολείου που δούλευε σε εξωτερικές εργασίες ως βοηθός σιδερά. Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της και τονίζει για τις κρατικές ευθύνες: «Ολοι γνωρίζουν ότι κάθε χρόνο θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις τεχνικές υπηρεσίες να κάνουν προληπτικές εξετάσεις, σύμφωνα με την ειδικότητά τους αλλά και με τις κατευθύνσεις του Ιατρού Εργασίας.

Βέβαια οι προληπτικές εξετάσεις κοστίζουν και με βάση τις κατά καιρούς κυβερνητικές κατευθύνσεις οι δήμαρχοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται τέτοιου είδους παροχές που οι εργαζόμενοι τις έχουν αποκτήσει με τον αγώνα τους. Στον συγκεκριμένο δήμο προληπτικές εξετάσεις ίσως να μην έχουν γίνει ποτέ».

«Δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί και την κυβέρνηση και τους δημάρχους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση απαιτώντας τώρα να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους δήμους, να γίνουν προληπτικές εξετάσεις και οι απαραίτητοι εμβολιασμοί σε όλο το προσωπικό», καταλήγει η ΔΑΣ ΟΤΑ δήμου Τανάγρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ