Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
Σήμερα η πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση

Σε παναττική στάση εργασίας (7 π.μ. - 3 μ.μ.) και 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 9 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ.

Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο καλεί στις 11 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου.

Στη Μυτιλήνη, στις 10 π.μ. στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Στη Χίο, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλεί στις 11 π.μ. στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απαιτούν:

  • Ανάκληση της επικίνδυνης ΠΝΠ που προβλέπει τη στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των δήμων, καθώς και τη διακομιδή των ασθενών με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, ΣΟΧ, μέσω ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ).
  • Να μην προχωρήσει η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ ή ανώνυμες εταιρείες.
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016-2017.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και στο ΕΚΑΒ. Αύξησή του στο ύψος του νοσοκομειακού επιδόματος, που καταργήθηκε με τα μνημονιακά μισθολόγια. Ενταξη στα ΒΑΕ για όσους εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες.
  • Κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των ανεμβολίαστων.
Στη Χαλκίδα, για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης μπροστά από το κτίριο του ΕΚΑΒ Χαλκίδας (Φίλωνος 2), σήμερα Τετάρτη, στις 10 π.μ., καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Στο κάλεσμά του, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι τα περιστατικά με ασθενείς να πεθαίνουν λόγω έλλειψης ασθενοφόρου προκαλούν αποτροπιασμό και οργή. Σημειώνει ότι παράλληλα αναδεικνύουν τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ σε έμψυχο δυναμικό και ασθενοφόρα, ενώ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια αναφέρει:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΕΚΑΒ Χαλκίδας, όπου 3 οχήματα με πάνω από 700.000 χλμ. το καθένα καλύπτουν μια περιοχή με περισσότερους από 140.000 κατοίκους, τμήμα της Εθνικής Οδού, τη Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων - Σχηματαρίου, τα δεκάδες εργοστάσια της κεντρικής Εύβοιας και τα ορεινά χωριά της Δίρφυς. Ιδιαίτερα στην πολύπαθη Β. Εύβοια το ένα περιστατικό μετά το άλλο έρχονται να επιβεβαιώσουν την τραγική κατάσταση».

Σημειώνει επίσης ότι ο αγώνας για τη διεκδίκηση ενίσχυσης του ΕΚΑΒ είναι ενιαίος με τον αγώνα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Χαλκίδας και όλων των δημόσιων δομών Υγείας της χώρας και απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση και την οργάνωση της πάλης.

Τη στήριξή του στη σημερινή κινητοποίηση στο ΕΚΑΒ Χαλκίδας εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, καλώντας τους εργαζόμενους της περιοχής να σταθούν στο πλευρό των υγειονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ