Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μαζική απεργία ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας

Με πρόσφατα τα περιστατικά που ανέδειξαν την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στον τουρισμό για να χτιστούν στις πλάτες τους τα τουριστικά ρεκόρ, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο «Labranda Sandy Beach Resort» της Κέρκυρας έστειλαν καθαρό μήνυμα ότι δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Με απόφαση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε χτες 24ωρη απεργία με βασικό αίτημα τη μείωση της έντασης της εργασίας, την πρόσληψη εργαζομένων, την καθιέρωση σύνθεσης προσωπικού και τον καθορισμό καθηκόντων.

Σύμφωνα με την Ελένη Μυρίλλα, σερβιτόρα στο ξενοδοχείο και πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων, η εντατικοποίηση χτυπάει «κόκκινο». Χαρακτηριστικά φέρνει ως παράδειγμα την κατάσταση στα εστιατόρια του ξενοδοχείου. «Αυτές τις μέρες για πάνω από 2.000 επισκέπτες αντιστοιχούν στην πρωινή βάρδια στην καλύτερη περίπτωση 13 εργαζόμενοι», υποστηρίζει, ενώ «αντίστοιχα στη βραδινή, για το σύνολο των εστιατορίων ανέρχονται στους μόλις 18. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση σε όλα τα τμήματα, με τις καμαριέρες για παράδειγμα να έχουν ξεχάσει τι σημαίνει διάλειμμα, να πάρεις μία ανάσα». Παράλληλα οι εργαζόμενοι διεκδικούν την εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την υπογραφή επιχειρησιακής στο ξενοδοχείο, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Πρόσθετα διεκδικούν διόρθωση των μισθοδοσιών, σύμφωνα με την πραγματικά παραχθείσα εργασία.

Από τα ξημερώματα λοιπόν απεργιακά κλιμάκια του συνδικάτου βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απεργοσπασίας, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο, όπου έγινε σύντομος χαιρετισμός από τον Σταμάτη Πελάη, πρόεδρο του κλαδικού Συνδικάτου και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

«Θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα με νέες απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, «προκειμένου να υπερασπιστούμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας, τα δικαιώματα και τα εισοδήματα μας, που υπονομεύονται από την εργοδοσία», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ