Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Νέο κύμα αυξήσεων ενόψει του Πάσχα

Θύμα της ακρίβειας και οι διακοπές των εργαζόμενων νοικοκυριών

Και νέες «ευκαιριακές» αυξήσεις σε μια σειρά προϊόντων, στο πλαίσιο της παραδοσιακής επίθεσης ακρίβειας που φέρνει μαζί του το Πάσχα, προβλέπει, για το αμέσως επόμενο διάστημα, το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ). Στο μεταξύ, ήδη, το ΙΝΚΑ έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα αυξήσεις, σε σχέση με την 1η Γενάρη, που φτάνουν μέχρι και 17% σε περισσότερα από 114 είδη. Οι συνέπειες από την ακρίβεια στην αγορά, που δεν έχει τελειωμό, είναι πολύπλευρες και πολύμορφες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και το βιοτικό τους επίπεδο.

Στο πλαίσιο της αδυναμίας των εργαζόμενων νοικοκυριών να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειακών τους προϋπολογισμών, εντάσσεται η όλο και μικρότερη διάρκεια διακοπών που προγραμματίζουν οι οικογένειες, ενώ όλο και περισσότεροι αδυνατούν να προγραμματίζουν τις διακοπές τους, επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του ΙΝΚΑ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκύπτει - μεταξύ άλλων - ότι, από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 39,2% δήλωσε πως για οικονομικούς λόγους δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις διακοπές του καλοκαιριού. Μεταξύ αυτών:

  • Το 22% απάντησε ότι θα κάνει διακοπές μόλις εφτά μέρες
  • Το 33% δέκα μέρες
  • Το 30% 15 μέρες
  • Το 8% είκοσι μέρες.
  • Και μόλις το 7% των ερωτηθέντων, απάντησε πως θα κάνει διακοπές ένα μήνα.

Επιπλέον, από αυτούς οι οποίοι θα κάνουν διακοπές ένα ποσοστό 69% δηλώνει ότι θα μείνει σε ιδιόκτητο σπίτι ή θα φιλοξενηθεί σε συγγενικό ή φιλικό σπίτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ