Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Οργή για το νέο εμπαιγμό

Οργή και αγανάκτηση κυρίευσε τους βαμβακοπαραγωγούς της Στερεάς στα μπλόκα της Φθιώτιδας, στο Δρούγο Δομοκού και στην Αμφίκλεια της Λοκρίδας και στη Βοιωτία στο μπλόκο του Αη Γιάννη Λιβαδειάς στο άκουσμα των αποτελεσμάτων της σύσκεψης στο υπουργείο Γεωργίας και στη συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας Γ. Δρυ των Επιτροπών, όσο και από τις απαντήσεις του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στη «διακαναλική» συνέντευξή του.

Οι αποδοκιμασίες, που ήρθαν σαν επιστέγασμα, συνοδεύτηκαν από την αποφασιστικότητα των ξωμάχων για την κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα τους. Να, τι μας είπε ο Γ. Γάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πουρναρίου, από το μπλόκο του Δρούγου: «Για μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μονόδρομος είναι ο αγώνας, η ένταση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την επίλυση των προβλημάτων της αγροτιάς συνολικά, που δεν τα βλέπουμε ξεχωριστά το καθένα, αλλά αποτελούν αλυσίδα. Ούτε βέβαια μπορούμε να τα δούμε "ξεκομμένα" από τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων ΕΒΕ. Κατά συνέπεια μαζί θα δώσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ που χαράσσουν και στηρίζουν τις αντιαγροτικές - αντιλαϊκές πολιτικές και επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μαζί θα παλέψουμε για την ανατροπή τους, μαζί και των εκφραστών τους».

Σε μια κίνηση τέτοιας κλιμάκωσης στο Δρούγο παραμένει κλειστή από προχτές τα μεσάνυχτα η παλιά Εθνική Οδός στο συγκεκριμένο σημείο που οδηγεί από Λαμία - Φάρσαλα - Λάρισα. Επίσης χτες το απόγευμα, με νέο μπλόκο τρακτέρ απέκλεισαν τον παρακαμπτήριο δρόμο στο χωριό Λεοντάρι του Δήμου Ταμασίου Καρδίτσας.

Στην ίδια θέση, στον κόμβο του Μοδίου, μεταξύ Αμφίκλειας - Τιθορέας παρέμειναν αργά χτες το απόγευμα με 150 τρακτέρ οι βαμβακοπαραγωγοί της Λοκρίδας, αποκλείοντας κατά διαστήματα το δρόμο, ενώ βαμβακοπαραγωγοί της επαρχίας Λιβαδείας παρέμειναν στον κόμβο του Αη Γιάννη στην Παλιά Εθνική Οδό Ορχομενού - Λαμίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ