Σάββατο 15 Ιούλη 2023 - Κυριακή 16 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
32Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ενα διαφορετικό παιχνίδι γρίφων για τους μαθητές

Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του Νεστορίου και τη δράση του ΔΣΕ είχαν το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές που έμειναν στον χώρο της Κατασκήνωσης, μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι γρίφων και αποστολών που διοργάνωσε η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ετσι, από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και νωρίς το απόγευμα δεκάδες μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν σε ένα διαφορετικό κυνήγι χαμένου θησαυρού. Μέσα από γρίφους, «ειδικές αποστολές» και κωδικοποιημένα στοιχεία που επιμελήθηκε η Μαθητική Επιτροπή, κλήθηκαν να αναζητήσουν και να μάθουν για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, για την περίοδο που έδρασε, τον σκοπό και τον χαρακτήρα της πάλης του. Εντοπίζοντας βήμα - βήμα τα «στοιχεία - πληροφοριοδότες», οι μαθητές έφτασαν τελικά στον στόχο της ανακάλυψης του θησαυρού, ο οποίος ήταν η κατασκευή ενός παζλ που απεικόνιζε το σήμα του ΔΣΕ.

Στην ομάδα που έλυσε πιο γρήγορα τους γρίφους δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια και βιβλία, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αυτοκόλλητα σχετικά με τον ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ