Σάββατο 15 Ιούλη 2023 - Κυριακή 16 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
32Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Διαρκής η κίνηση στην έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής»

Τη δική της ξεχωριστή «γωνιά» στον χώρο της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ έχει η έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», που αποτελεί μόνιμο πόλο έλξης για τους κατασκηνωτές.

Στην έκθεση βιβλίου υπάρχουν περίπου 140 τίτλοι τοποθετημένοι ανά κατηγορία. Ανάμεσά τους η Πολιτική, η Επαναστατική Θεωρία, με έργα των Μαρξ - Ενγκελς - Λένιν, η Ιστορία, οι εκδόσεις με τις σύγχρονες επεξεργασίες του ΚΚΕ για μια σειρά θέματα, η Λογοτεχνία, οι εκδόσεις πολιτιστικού περιεχομένου, καθώς και βιβλία για τις μικρότερες ηλικίες.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ αξιοποιούν τις μεγάλες προσφορές και τις εκπτώσεις που ισχύουν και προμηθεύονται καινούργιες και παλαιότερες εκδόσεις, ενώ για πολλούς είναι η ευκαιρία να επιλέξουν το βιβλίο που θα τους συνοδεύσει το φετινό καλοκαίρι.

Από νωρίς το πρωί οι κατασκηνωτές περιηγούνται ανάμεσα στα βιβλία, διαβάζουν τα οπισθόφυλλα, συζητάνε μεταξύ τους για το ποια θα αγοράσουν, ρωτούν τους υπεύθυνους συντρόφους «με ποιο βιβλίο μπορώ να μάθω περισσότερα για τη δράση του ΔΣΕ;», «με ποιο βιβλίο να έρθω σε πρώτη επαφή με την επαναστατική θεωρία;»...

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν οι κατασκηνωτές είναι ότι μόνο την πρώτη μέρα της κατασκήνωσης διακινήθηκαν εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων!

Γνωρίζοντας τον ΔΣΕ μέσα από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής»


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν συγκεντρώσει οι εκδόσεις για τον ΔΣΕ, οι οποίες διατίθενται σε ειδική, χαμηλή τιμή αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στην κατασκήνωση.

Τα βιβλία που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και διακινούνται πιο μαζικά είναι τα εξής:

  • «Γράμμος - Στα βήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» (ιστορικός - ταξιδιωτικός οδηγός), με το οποίο όσοι το προμηθεύονται γνωρίζουν καλύτερα το θέατρο των μαχών και τα ζωντανά σημάδια που συνθέτουν το έπος του ΔΣΕ, αφού σε αυτό περιέχονται περπατημένα μονοπάτια, έγχρωμες φωτογραφίες και σύγχρονοι χάρτες του Γράμμου.
  • «Το Υγειονομικό του ΔΣΕ» του Νώντα Σακελαρίου και η έκδοση «Ενάντια στο θάνατο στο Γράμμο και στο Βίτσι» του Γιώργη Τζαμαλούκα, όπου αναδεικνύεται μια σημαντική πλευρά της δράσης του ΔΣΕ, αυτή της πάλης των μαχητών και των λιγοστών γιατρών και άλλων υγειονομικών ενάντια στον θάνατο, αλλά και το μεγαλείο της αντοχής των μαχητών του ΔΣΕ, που ξεπερνάει πολλές φορές τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας.
  • «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, Συλλογή κειμένων. Εγγραφα από το Αρχείο του ΚΚΕ». Η έκδοση αυτή είναι μια συλλογική εργασία την οποία επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπονήθηκε προς τιμήν των 70 χρόνων από την έναρξη του αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και έχει σκοπό να φωτίσει βασικές πλευρές που αφορούν τη συγκρότηση και δράση του ΔΣΕ, καθώς και τη στρατηγική του στόχευση.
  • «Η συμμετοχή των γυναικών στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (1946 - 1949)». Πρόκειται για επεξεργασία του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών, την οποία προμηθεύτηκαν πολλοί, ενόψει και της βιβλιοπαρουσίασής της το Σάββατο το απόγευμα στον χώρο της κατασκήνωσης.
Ελκυστικές προσφορές

Οι προσφορές στα βιβλία για τους κατασκηνωτές φτάνουν το 60%. Μάλιστα, με κάθε αγορά αξίας 5 ευρώ προσφέρεται κουπόνι συμμετοχής στην κλήρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν το κλείσιμο της κατασκήνωσης, με τα παρακάτω δώρα:

- 1ος λαχνός: Εξάμηνη συνδρομή στα βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής»

- 2ος λαχνός: Εξάμηνη συνδρομή στα βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής»

- 3ος λαχνός: Εξάμηνη συνδρομή στα βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής»

- 4ος λαχνός: 1 πακέτο με τους 3 τόμους του «Κεφαλαίου» του Μαρξ.

- 5ος λαχνός: 1 ετήσια συνδρομή στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (ΚΟΜΕΠ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όμορφες εμπειρίες, δυνατές συγκινήσεις και νέες γνώσεις στις «αποσκευές» (2024-07-09 00:00:00.0)
Χιλιάδες νέοι και νέες στέλνουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών (2024-07-06 00:00:00.0)
Χιλιάδες νέοι και νέες στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συνάντηση στο Ποσείδι Χαλκιδικής (2024-07-05 00:00:00.0)
Το προοδευτικό βιβλίο να φτάσει όλο και πιο πλατιά στη νεολαία και τον λαό (2023-09-13 00:00:00.0)
Με ανυπομονησία αναμένεται η παιδική κατασκήνωση! (2023-06-28 00:00:00.0)
Χιλιάδες νέοι και νέες στη νεανική κατασκήνωση στον Αλισσό (2018-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ