Σάββατο 15 Ιούλη 2023 - Κυριακή 16 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η έκθεση του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Η κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Στον χώρο της έκθεσης ο επισκέπτης θα έρθει σε επαφή με τα γεγονότα της περιόδου, εκκινώντας από τη δεκαετία του '50 και φτάνοντας μέχρι την ανατροπή της επταετούς δικτατορίας και τη μεταπολίτευση. Η έκθεση θα φωτίζει τους παράγοντες που οδήγησαν στην επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, καθώς και τον χαρακτήρα και τον ρόλο της.

Ιδιαίτερη πλευρά που συγκινεί και εμπνέει αφορά τη δράση των κομμουνιστών σε δύσκολες συνθήκες, σε συνθήκες παρανομίας, την αλύγιστη στάση τους, που πηγάζει από την πίστη στο δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού. Θα αναδεικνύεται η πάλη του Κόμματος και της ΚΝΕ κόντρα στις διώξεις και τον συμβιβασμό, στις αντιλήψεις ότι η χούντα ήταν ακλόνητη, καταφέρνοντας να αποτελέσουν την καρδιά και το μυαλό του αντιδικτατορικού αγώνα.

Μπροστά στον επισκέπτη θα ζωντανέψουν οι ηρωικοί αγώνες του λαού και της νεολαίας, η σύγκρουση με τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, οι εικόνες του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ