Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Πεντακόσιες ογδόντα απολύσεις το τίμημα!

Ανακοινώθηκε το νέο σχέδιο για το ξεπούλημα της επιχείρησης. Υπέρ των απολύσεων ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ!

Το ξεπούλημα για μία ακόμα φορά της ΣΟΦΤΕΞ αποφάσισαν κυβέρνηση και πολυεθνική «Λόκριτζ», πετώντας στο δρόμο 580 εργαζόμενους, κλείνοντας ουσιαστικά τη μισή επιχείρηση. Αυτό ανακοινώθηκε χτες στα σωματεία εργαζομένων κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλο, την εργοδοσία και τον υποψήφιο αγοραστή Κ. Σπυράκη, ιδιοκτήτη της ΕΛΠΑΚ (παραγωγή βιομηχανικού χαρτιού).

Στη συνάντηση εργοδότες και υπουργός πρόβαλαν και πάλι το εκβιαστικό δίλημμα, της πώλησης ή του κλεισίματος, για να δεχτούν οι εργαζόμενοι τη μείωση προσωπικού και τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της επιχείρησης. Ξεκάθαρα ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους, ότι έχει υπογραφεί προσύμφωνο της πώλησης και ότι μοναδικό εμπόδιο είναι οι εργαζόμενοι! Ο υπουργός, προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι, υποστήριξε ότι ο νέος ιδιοκτήτης έχει διάθεση να λειτουργήσει την επιχείρηση, με τίμημα τη μείωση προσωπικού, και έκανε λόγο για κίνητρα εθελούσιας εξόδου.

Τα σωματεία από την πλευρά τους απάντησαν ότι δε θα δεχτούν καμία μείωση προσωπικού και ότι θα επιμείνουν στο αίτημα να περάσει η επιχείρηση στον έλεγχο του υπουργείου Ανάπτυξης. Σήμερα θα γίνει Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Αθήνας για να αποφασίσουν πώς θα απαντήσουν.

Εντύπωση προκάλεσε στη συνάντηση η στάση του μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου, ο οποίος στήριξε τη μείωση του προσωπικού, υποσχόμενος μάλιστα ότι η ΓΣΕΕ θα βοηθήσει μέσω του ΛΑΕΚ στη μείωση του προσωπικού...

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Χρήστος Κατσούλιας, μέλος της διοίκησης του σωματείου της Αθήνας και στέλεχος της ΕΣΑΚ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Δηλαδή, του υπερασπιστή των βιομηχάνων, «συμβουλεύοντας» τους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ να αποδεχτούν 580 απολύσεις με το πρόσχημα τάχα της λειτουργίας της επιχείρησης.

Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε ακόμα τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ ότι στήριξε την πολιτική της κυβέρνησης, και τόνισε: «Φαίνεται πλέον καθαρά, ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έναν ρόλο παίζει: Της υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και της παραπέρα διευκόλυνσης των εργοδοτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ