Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Τουλάχιστον 44 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές δεκάδες τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης ισλαμιστικού κόμματος την Κυριακή το βράδυ. Η πακιστανική κυβέρνηση πρόκειται να διαλυθεί εντός των επόμενων βδομάδων, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν Οκτώβρη ή Νοέμβρη.

Η επίθεση είχε ως στόχο το συντηρητικό, θρησκευτικό κόμμα «Τζαμιά Ουλεμά-ε-Ισλάμ» (JUI-F). Περισσότερα από 400 μέλη και οπαδοί του είχαν συγκεντρωθεί κάτω από μια σκηνή στο χωριό Χαρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας στην επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα, περισσότεροι από 130 άνθρωποι τραυματίστηκαν. «Επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας, ο δράστης ανατινάχθηκε πολύ κοντά στο αντίσκηνο», είπε.

Η έκρηξη συνέπεσε με την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην πρωτεύουσα του Πακιστάν κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Χε Λιφένγκ, για τον εορτασμό των 10 ετών από την υλοποίηση ενός κολοσσιαίου οικονομικού πρότζεκτ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία ζώνη - Ενας δρόμος».

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι στιγμής. Το τοπικό παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους» έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον του JUI-F, που διαθέτει ευρύ δίκτυο τεμενών και θρησκευτικών σχολείων στο βόρειο και δυτικό Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ