Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΡΩΣΙΑ
Πολύνεκρες βροχοπτώσεις

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χτες στο Πεκίνο λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή μετά το πέρασμα του τυφώνα «Doksuri», ενός από τους ισχυρότερους των τελευταίων χρόνων, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στα δυτικά προάστια του Πεκίνου, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν καθώς η ισχυρή καταιγίδα μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες, παρά την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εκτός από το Πεκίνο, η ισχυρή βροχόπτωση έπληξε τη γειτονική πόλη Tianjin καθώς και την επαρχία Hebei. Τρία από τα πέντε ποτάμια που αποτελούν τη λεκάνη απορροής του ποταμού Χάι ανέβηκαν σε επικίνδυνα επίπεδα, ορισμένα σπίτια ξεβράστηκαν στον ποταμό Γιονγκντίνγκ και σχεδόν 55.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην πόλη Μπάοντινγκ.

Στη νότια επαρχία Fujian, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Στο μεταξύ, στη Ρωσία, τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί από τους ισχυρούς ανέμους στα κεντρικά της χώρας από τους ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο, που έριξαν δέντρα, ενώ σφοδρές βροχοπτώσεις διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες οικισμούς.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μία εγκατάσταση κάμπινγκ κοντά στη λίμνη Γιάλτσικ στην περιοχή Μάρι-Ελ. Ανάμεσά τους σκοτώθηκαν και τρία παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ