Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Ψάχνεται» και για υποψηφίους σε δήμους και Περιφέρειες

Στις 2 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί τελικά το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (συγκροτείται απ' τους συνέδρους του τελευταίου τακτικού) όπως αποφάσισε την Παρασκευή η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με θέμα την έγκριση και τυπικά των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο. Η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει στις 10 Σεπτέμβρη.

Ταυτόχρονα με τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει και ψάχνεται για το ποιους θα κατεβάσει σε δήμους και Περιφέρειες, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει δυστοκία εξεύρεσης προθύμων να δώσουν τη μάχη για λογαριασμό του. Μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί η στήριξη στον Μ. Μάκαρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον Γ. Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Θ. Γαλιατσάτο, για την Περιφέρεια Ηπείρου στον Γ. Στέφο, για την Κρήτη στον Σ. Δανέλλη, για τη Στερεά Ελλάδα στον Απ. Γκλέτσο, για τη Δυτική Μακεδονία στην Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Σε συνέντευξή της στο «Documento» η Εφη Αχτσιόγλου, φαβορί για την προεδρία του κόμματος, υπερασπίζεται ως στρατηγική επιλογή τη διεύρυνση του κόμματος και ως προϋπόθεση να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά διακυβέρνησης, ταυτόχρονα υπερασπίζεται ως «σπουδαία» την παρακαταθήκη του Αλ. Τσίπρα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας.

Απ' την πλευρά του, ο Ευκλ. Τσακαλώτος σε ομιλία του υποστήριξε ότι η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει ξεκάθαρη ταυτότητα. «Γιατί μπορεί να απευθύνεται σε όλους, να παράγει, ως Αριστερά, επιχειρήματα που να μπορούν να πείσουν όλους, αλλά για να είναι αξιόπιστος πρέπει να είναι ξεκάθαρο από ποια αφετηρία το κάνει», ανέφερε, ενώ σε συνέντευξή του στο «Βήμα» και στην ερώτηση αν φαντάζεται τον εαυτό του πρωθυπουργό απάντησε κραδαίνοντας τα αντιλαϊκά εύσημα που απέσπασε ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τους «εταίρους»: «Ναι. Εχω την εμπειρία που μου προσέφερε η συμμετοχή στο Eurogroup, η διαπραγμάτευση και οι συζητήσεις με ανθρώπους όπως ο Ομπάμα, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε. Εχω ευρωπαϊκό προφίλ και δικτύωση έξω από την Ελλάδα, κάτι που είναι σημαντικό για έναν πρωθυπουργό. Και φυσικά έχω αποδείξει και στη Βουλή ότι μπορώ να αντιμετωπίσω τον κ. Μητσοτάκη με επιχειρήματα».

Ο Ν. Παππάς, απ' την πλευρά του, υπερασπίστηκε και αυτός τη στρατηγική της διεύρυνσης λέγοντας ότι «η διεύρυνση, ως στρατηγική, που υπηρέτησε με συνέπεια ο Αλέξης Τσίπρας, μας έκανε μεγάλο κόμμα και μας έφερε στη διακυβέρνηση το 2015».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ