Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Στο πλευρό του λαού οι δυνάμεις του ΚΚΕ

Εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις στη Μαγνησία για την ανάδειξη των δίκαιων διεκδικήσεων, για μέτρα προστασίας και αποζημιώσεις

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Β. Μεταξάς, σε περιοδεία στα πυρόπληκτα χωριά της Μαγνησίας
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Β. Μεταξάς, σε περιοδεία στα πυρόπληκτα χωριά της Μαγνησίας
Κάλεσμα στον λαό των πυρόπληκτων περιοχών της Μαγνησίας να μην αναμένουν με σταυρωμένα χέρια, αλλά να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν άμεσες αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών και ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας απευθύνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Μαγνησία, με εξορμήσεις και συσκέψεις που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες στις πυρόπληκτες περιοχές.

Το πρωί του Σαββάτου, μαζική εξόρμηση με τη σχετική ανακοίνωση της ΤΕ Μαγνησίας και τον «Ριζοσπάστη» πραγματοποιήθηκε στη Νέα Αγχίαλο, στην οποία συμμετείχαν και ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, και ο Απόστολος Νάνος, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ακόμα, το απόγευμα της Παρασκευής, κλιμάκιο του Κόμματος βρέθηκε και στον Αγιο Γεώργιο, το χωριό όπου έχασε τη ζωή του στις φλόγες ένας κτηνοτρόφος προσπαθώντας να σώζει τα ζώα από το μαντρί του. Εκεί μίλησε με πληγέντες κτηνοτρόφους, οι οποίοι βρίσκονται σε απεγνωσμένη κατάσταση, καθώς έχουν βιώσει ολοκληρωτική καταστροφή.

Το πρωί της Κυριακής, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση στο Βελεστίνο, ενώ στη συνέχεια, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Βασίλη Μεταξά, πραγματοποίησε σύσκεψη με κατοίκους και κτηνοτρόφους στο Αερινό.

Μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Μεταξάς τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η πλήρης και ουσιαστική καταγραφή όλων των ζημιών, αλλά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης όλων των πληγέντων απ' τις πυρκαγιές, με πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των απωλειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τα παραπάνω, μαζί με το αίτημα για έκτακτο κονδύλι που να καλύπτει τις πρώτες ανάγκες των πυρόπληκτων, σημείωσε πως το ΚΚΕ θα τα στηρίξει με κάθε μέσο, διαθέτοντας τις δυνάμεις του και για την οργάνωση της διεκδίκησης του λαού της περιοχής.

ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ: «Μέτρα» - εμπαιγμός για τους πληγέντες

Στο μεταξύ συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου είχε ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλος, υποτίθεται για «μέτρα στήριξης», που όπως σημειώνει η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, μόνο ως τέτοια δεν μπορούν να ονομαστούν.

Πρόκειται για μέτρα - καρμπόν που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν το σύνολο των ζημιών, αλλά «φορτώνουν τα βάρη της αποκατάστασης των καταστροφών στις λαϊκές οικογένειες που χτυπήθηκαν».

Για παράδειγμα, μπαίνουν εξαρχής όρια στα τετραγωνικά των ακινήτων που μπορούν να αποζημιωθούν, προβλέπεται μόνο ένα 80% κάλυψης του εκτιμώμενου κόστους, ενώ για τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες το ποσοστό είναι 75%. Ταυτόχρονα, προβλέπεται η αναστολή εργασίας για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επλήγησαν, με το απαράδεκτο ποσό των 534 ευρώ, μόνο για τρεις μήνες, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια καλπάζει. Επίσης, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα χρέη στις τράπεζες, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί μόλις το 20% των εκτιμώμενων αποζημιώσεων το μήνα Αύγουστο, ως ...προκαταβολή.

«Είναι φανερό, ότι τα μέτρα αυτά, υπαγορεύονται από τα κριτήρια με τα οποία αντιμετωπίζουν όλες οι κυβερνήσεις την προστασία της ζωής και της λαϊκής περιουσίας: των λεγόμενων "αντοχών της οικονομίας"», σημειώνει η ΤΕ Μαγνησίας.

«Μονόδρομος η οργάνωση, η αγωνιστική διεκδίκηση για την πλήρη κάλυψη όλων των ζημιών και η λαϊκή αλληλεγγύη», προσθέτει, και προβάλλει τις δίκαιες απαιτήσεις, για πλήρη και ουσιαστική καταγραφή των καταστροφών, για άμεση και ουσιαστική στήριξη και αποκατάσταση με πλήρεις αποζημιώσεις, για άμεσο έκτακτο κονδύλι στους κτηνοτρόφους ώστε να ξεκινήσουν την παραγωγή, κάλυψη απωλειών στο εισόδημα των αγροτών που καταστράφηκε η παραγωγή, πάγωμα πληρωμών δανείων και απαγόρευση πλειστηριασμών, όπως και λογαριασμών ενέργειας, ύδρευσης κλπ.

«Η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, η προστασία της ζωής και της λαϊκής περιουσίας, απαιτούν τη σύγκρουση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που θυσιάζει ολόκληρες περιοχές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Οι κομμουνιστές μαζί με τους αγωνιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, με τους κατοίκους των περιοχών που χτυπήθηκαν, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, παίρνοντας όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να διεκδικηθούν και να ικανοποιηθούν οι σοβαρές ανάγκες των πυρόπληκτων», ξεκαθαρίζει η Οργάνωση του Κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας (2023-09-02 00:00:00.0)
Μεγάλες οι ανάγκες των πυρόπληκτων της Ανατολικής Μάνης (2021-10-07 00:00:00.0)
«Μάχη» με τις λάσπες και την ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων (2020-08-12 00:00:00.0)
Το μαύρο δάκρυ της μαστίχας (2012-08-26 00:00:00.0)
Να αναλάβει οργανωμένη δράση ο λαός (2009-08-27 00:00:00.0)
Τους «καίει» ξανά η κυβέρνηση (2008-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ