Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Απαιτεί αποζημιώσεις στο 100%

Τον αγώνα κατοίκων και αγροτών - κτηνοτρόφων στις πληγείσες, από την πυρκαγιά, περιοχές της Μαγνησίας οργανώνουν ήδη σωματεία και φορείς της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, την Παρασκευή 28/7 βρέθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου υπάρχουν σοβαρές και ολοκληρωτικές καταστροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες, ελαιόδεντρα, αμπέλια, υποδομές, μηχανολογικό εξοπλισμό, αποθηκευτικούς χώρους και άλλα.

Οπως τονίζει σχετικά η Ομοσπονδία, «οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας είδαν μπροστά στα μάτια τους να καταστρέφονται ολοσχερώς κόποι μιας ολόκληρης ζωής, κτηνοτροφικές μονάδες κάηκαν ολοσχερώς και για όσα ζώα κατάφεραν να γλιτώσουν δεν υπάρχει βοσκότοπος. Χωράφια, ελαιώνες, αποθήκες, εξοπλισμός, σπίτια και άλλα πολλά χάθηκαν στο πέρασμα της μεγάλης πυρκαγιάς».

Καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες και τους πληγέντες της Μαγνησίας σε πάλη, και διεκδίκηση «μέσα από τους μαζικούς φορείς, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τα Σωματεία, καθώς σήμερα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και η επιστημονική γνώση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και όλων των φυσικών καταστροφών», προβάλλοντας μια σειρά από συγκεκριμένα αιτήματα για να επιβιώσουν και να σταθούν στα πόδια τους, όπως την πλήρη αποζημίωση στο 100% κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ