Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Αλλαξε τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής

Αποσύρθηκε ο Γ. Πατούλης

Ο υφυπουργός Αμυνας Ν. Χαρδαλιάς θα είναι τελικά ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, μετά την απόσυρση της στήριξής της στον νυν περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, στον απόηχο του βίντεο που τον έδειχνε να χορεύει σε εκδήλωση στο Ζάππειο τις στιγμές που η χώρα καιγόταν απ' άκρη σ' άκρη. Ο Γ. Πατούλης ανακοίνωσε χτες πως αποσύρεται απ' τη μάχη της διεκδίκησης της Περιφέρειας. Μέσα στο Σαββατοκύριακο κύκλοι προσκείμενοι σε αυτόν ανέφεραν πως ναι μεν «η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη», ωστόσο «δεν μπορεί για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης, να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, αναφέρει πως σε όλη του τη διαδρομή στήριζε τις επιλογές του κόμματός του, ευλογεί τα γένια του λέγοντας πως ως περιφερειάρχης παρήγαγε «θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής», κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και καταλήγει λέγοντας πως «δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα».

Ο Ν. Χαρδαλιάς έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για 12 χρόνια, περιφερειακός σύμβουλος, αλλά και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της ΝΔ. Ο Ν. Χαρδαλιάς το Σάββατο, έπειτα από την επιθεώρηση η οποία έγινε στα συστήματα πυρασφάλειας των στρατοπέδων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Στ. Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γ. Μπρατάκο. Τότε ήταν που «κλείδωσε» και η υποψηφιότητά του. Παράλληλα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυρ. Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένεται και συνάντησή τους μέσα στη βδομάδα.

Για το θέμα ρωτήθηκε χτες, πριν την ανακοίνωση του Γ. Πατούλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δήλωσε ότι «η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα, όσο και στην Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού και του κόμματος και βέβαια οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ