Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ
Απροστάτευτοι οι κάτοικοι από τον κίνδυνο πυρκαγιών

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Θανάσης Παπαποστόλου, παραβρέθηκε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βελίκας (Μελιβοία), προκειμένου να ενημερωθεί «από πρώτο χέρι» σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε στη συνέλευση στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των προβλημάτων πυροπροστασίας που αντιμετωπίζει η περιοχή Αγιάς, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που δημιουργούνται για κατοίκους και παραθεριστές σε ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σημειώθηκε ότι:

- Λείπουν οι αντιπυρικές ζώνες που απαιτούνται και όσες υφίστανται παραμένουν ακαθάριστες και ασυντήρητες.

- Δεν υπάρχουν κρουνοί νερού.

- Σε πολλά σημεία υπάρχουν άκοπα χόρτα και βάτα, τα οποία, σε συνδυασμό με ξερόχορτα και σκουπίδια που παρανόμως εναποτίθενται παράπλευρα των δρόμων - ο δήμος δεν έχει φροντίσει, ως όφειλε, για πράσινα σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων - αποτελούν ωρολογιακή βόμβα υψηλού κινδύνου.

- Τα υπάρχον πολεοδομικό σχέδιο, εδώ και χρόνια, δεν εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα, με το πέρασμα του χρόνου, το πρόβλημα δόμησης να διογκώνεται και να δυσκολεύεται η διαφυγή κατοίκων και παραθεριστών σε περίπτωση κινδύνου.

- Δεν υπάρχει από τη μεριά του δήμου σχεδιασμός διαφυγής κατοίκων και παραθεριστών (καθορισμός σημείων συγκέντρωσης και αποχώρησης, χρησιμοποίηση μέσων μεταφοράς και διαφυγής κ.λπ.).

Παρεμβαίνοντας στη συνέλευση ο υποψήφιος δήμαρχος, Θανάσης Παπαποστόλου, τόνισε ότι για την επίλυση αυτών των μεγάλων προβλημάτων που οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής εντοπίζουν και που, εν πολλοίς, είναι κοινά στα παράλια και στα χωριά του δήμου Αγιάς, απαιτούνται χρηματικά ποσά τα οποία, όμως, δεν είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν ούτε ο δήμος, ούτε η Περιφέρεια, ούτε η κυβέρνηση. Επομένως - υπογράμμισε - αυτό που μένει είναι η παρέμβαση του λαού και των μαζικών φορέων της περιοχής μας, η οποία μπορεί και πρέπει να εκφραστεί με αγώνες, αλλά και με την ψήφο στις εκλογές. Και δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό των κατοίκων και θα αγωνίζονται μαζί τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καίγεται για άλλη μια φορά λόγω εγκατάλειψης και απουσίας πρόληψης (2021-08-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2020-07-18 00:00:00.0)
Κίνδυνοι από το φωσφογύψο του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων (2013-04-11 00:00:00.0)
Καθ' οδόν: Στον Τυρό (2008-06-08 00:00:00.0)
Να επεκταθεί το δίκτυο του ΟΤΕ στο ΝΑ Πήλιο (2002-12-18 00:00:00.0)
Ανοχύρωτη στους σεισμούς η Αθήνα... (2002-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ